Награждават директорката на детска градина „Детелина“ Илка Динева в Самоков, хората питат: Не прехвърли ли пенсионна възраст, докога кметът Георгиев ще държи пенсионери на работа

 

Изявени учители ще бъдат наградени в Самоков. Предложението  по докладна от кмета Владимир Георгиев е за определяне носителите на наградите «Учител на годината» и «За принос в образователното дело”. Според предложението Общинският съвет ще гласува да се дадат награди в системата на предучилищното и училищното образование за 2018 година:

 Предложените номинации за „Учител на годината 2018” са Елена Христова Въжарова – в категория „Учител в степен „Предучилищно образование”, Ани Иванова Аврамова – Шейнова – в категория „Учител в степен „Начално образование” (1.-4. клас), Костадинка Любенова Христова – в категория „Учител в прогимназиален етап” (5.-7. клас), Стефанка Георгиева Митрева – в категория „Учител в гимназиален етап” (8.-12. клас), Мариана Христова Гълъбова – в категория „Най-успешен млад учител” (до 29 години в настоящата календарна година).

„За принос в образователното дело 2018” са номинирани Бойка Стоянова Михайлова, Илка Василева Динева и Мариана Арангелова Богоева.

„Много хубаво, че Общинският съвет присъжда награди в системата на предучилищното и училищното образование за 2018 година. Заслужена е номинацията на Илка Динева, тя е прекрасен човек. На този пост е от 1984 г. с над 33 години стаж. Въпросът ни обаче е прехвърлила ли е пенсионна възраст директорката на ЦДГ „Детелина“ Илка Динева и ако е прехвърлила, докога кметът ще държи на работа пенсионери?“, питат се в града.