Магазин „Сити” открадна печеното пиле на Петя Славчева от Кюстендил, примамва клиенти със снимка на творението й

Петя Славчева

Останах шокирана, когато открих в рекламната брошура моето пиле, извиниха ми се, но аз се чувствам ограбена, сподели Славчева, която е професионален кулинар

 

Търговска верига магазини „Сити”, която има четири магазина в Кюстендил и два в София, открадна печеното пиле на кюстендилката Петя Славчева.

Пилето на Петя

Славчева е професионален кулинар и от управата на веригата решили да съблазняват клиентите си със снимка на пиле, приготвено от нея.

Пилето в брошурата

„Работя в топла точка за конкурентна верига. Това е злоупотреба с моя труд, защото верига „Сити” представя мое кулинарно творение за свое. За много хора може това да е маловажно, но аз го чувствам като кражба на мое произведение. Закупих пиле на грил от магазина на ул. „Бузлуджа”, а съпругът ми взе рекламна брошура на магазина. Останах неприятно изненадана от това, което видях в нея. Моята оригинална снимка, с надпис на името ми, може да видите на фейсбук страницата ми, където пускам приготвени от мен ястия.

Екипът на „Сити” обаче са изрязали името от снимката и са пуснали снимката. Много добре познавам своите творения, всеки може да погледне и да прецени, че това е кражба. Искам обяснение”, разказа за „Вяра” Славчева. В момента тя не работи, тъй като е по майчинство с второто си детенце, което е на 7 месеца. Тя участва в кулинарни конкурси, има безброй кулинарни изяви и награди.

Междувременно авторите на брошурата са се свързали с Петя Славчева и са признали, че са отмъкнали снимката на хубавото пиле.

В. „Вяра” потърси за коментар представители на търговската верига, но все още оттам не са обяснили случилото се около казуса с Петя Славчева.