Ужасна версия за трагедията с Боян Петров! Наистина ли е убит заради пари? (ВИДЕО)

Шерпите затрили българина, гласи мълва в мрежата

 

Ужасната версия, че Боян Петров е убит под връх Шиша Пангма, плъзна в интернет пространството, видя БЛИЦ. Твърдението гласи, че двама от шерпите, част от спасителния екип по издирването на българина, който така и не беше открит, е възможно да са го затрили!

Припомняме, че при безпрецедентната акция в Хималаите преди дни беше открита палатката на Боян – между Лагер 2 и Лагер 3. Била празна, поне така се твърдеше… Сериозният слух гласи, че двамата шерпи всъщност са открили българина, но след конфликт го убили! Сценарият звучи ужасно, но запознати твърдят, че донякъде има логика.

Факт е, че шерпите не обичат алпинисти да тръгват солово, било то към Еверест или към някой от другите осемхилядници в Хималаите. Те изкарват прехраната си именно от изкачванията с групите, които ги наемат за експедициите си. Както вече стана ясно, Боян Петров обаче е взел решението да атакува сам Шиша Пангма, отделяйки се от останалите.

“Това е поминъкът на шерпите. Бизнесът е голям и те не искат занапред соловите изкачвания да се превръщат в традиция, тъй като губят пари от това. От догодина вече ще бъде изцяло задължително всеки алпинист да ползва услугите на шерп, за които не се заплаща никак малко”, коментираха запознати.

Другият българин, който от няколко дни е в Хималаите – Атанас Скатов, вече разкри пред БЛИЦ, че има пречки по пътя му към Еверест. След покоряването на връх Чо Ою сливналията иска да покори без шерпи и без кислород и Еверест, но за момента не получава позволение. “Не искат да ме пускат без шерп. Правят го от гледна точка на сигурността, искат да се подсигурят. За шерпата обаче се плаща доста – около 6 хиляди долара”, каза Скатов, който преди дни също изложи най-коментираната версия, че Боян е пропаднал в цепнатина.

Спасителният екип, който издирваше Боян Петров:

Публикувахте от Kiril Petkov в 16 май 2018 г.

Боян е някъде тук. Бог да го прости.

Публикувахте от Petko Petkov в 16 май 2018 г.