Мошеник, отмъкнал 8 бона от старица в Перник, остава в ареста

 

По искане на Районна прокуратура-Перник съдът е оставил в ареста Е.Н., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 ноември м.г. обвиняемият Е.Н., заедно с А.Ч., пристигнал в Перник с лек автомобил „Шкода“. Двамата успели да убедят възрастна жена, която срещнали на публично място в града, че могат да й помогнат да получи социални помощи. За целта пенсионерката трябвало да им даде 8000 лв., които след преброяване щели да й бъдат върнати. Жената им предоставила личната си карта, рецептурна книжка, информация за обслужваща банка и други данни, заблудена от двамата мъже, че впоследствие ще бъде подпомогната и ще има право за лекарства на по-ниска цена. Тя се съгласила да бъде придружена от тях до клон на ОББ в Перник, след което влязла сама и изтеглила от сметката си осем хиляди лева.

След това жената била качена в автомобила, управляван от обвиняемия Е.Н., където предала парите. При моста на улица „Струма“ тя слязла, с указание да чака двамата мъже, докато преброят парите. Пострадалата останала на мястото около час и след като никой не се върнал, потърсила помощ в полицията.