Нови 15 медала за най-малките каратеки на КИБИ „Спартак” – Сандански

Кикбоксьорите от КИБИ „Спартак”

Даниел Стоянов, Благовест-Габриел Ташев и Слави Сираков спечелиха злато на националния турнир, Лидия Златкова с две първи места се превърна в любимка на публиката

 

Успешно се представиха най-малките каратисти на Сандански по време на 14-ия Национален турнир по карате за деца в София. В надпреварата се включиха 120 състезатели от 12 клуба на Българска Федерация Шотокан Карате – До.

Клуб за Източни Бойни Изкуства „Спартак”-Сандански се представи  с 10 състезатели. Най-малките надежди на санданския клуб сътвориха рекорд и за първи път тази година всички състезатели се завърнаха с медали в родния град.

В крайното класиране по медали КИБИ „Спартак” се класира на 2-ро място с 6 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.

Шампиони на турнира от КИБИ „Спартак” станаха Ангел Кулалиев в групата на 7 годишните, Даниел Стоянов, Благовест-Габриел Ташев, Слави Сираков, а Лидия Златкова спечели две първи места и се превърна в любимка на публиката. Със сребърни медали се окичиха Жад Алзейтон, Георги Митрев, Андон Велев, който взе и бронзов медал, Матео Еммануил пък е с два сребърни медала. С два бронзови медала се завърна Димитър Стойчев. „Това е феноменален резултат”, коментира преподавателят по карате в Спортно училище-Сандански и треньор на Клуб „Спартак” – Костадин Чепандов.