Поетесата Роза Рачева си подари нова стихосбирка за 80-ия юбилей в Ихтиман, затрупаха я с букети

 

Среща, посветена на 80-годишния юбилей на поетесата Роза Рачева и нейната най-нова стихосбирка „Поетични откровения”, се проведе в Народно читалище „Слънце-1879” в Ихтиман.
Първите си поетични опити Роза прави още в детските си години. От 1968 г. и до днес нейни стихове са публикувани в различни вестници. Но тя е не само поетеса, тя е и изпълнителка на старата градска песен.

По-късно създава свои авторски песни, с които се представя не само на ихтиманска сцена, но и представя нашия град на фестивалите „Златен кестен”, „Листопад на спомените” и международния фестивал „Море и спомени” – гр. Варна, откъдето получава похвални грамоти, които се пазят в архивния фонд на читалището. Душата на Роза е изповядана в нейната първа стихосбирка “Ако бях…”. Основен мотив в нейното творчество е ОБИЧТА. В новата й стихосбирка „Поетични откровения” четем отново за обичта. Стихове, изпълнени със зов за човечност и топлина между хората. Стихове, които присъстващите чуха в изпълнение на Даниела Сестримска. Песните на Дамски хор „Средногорка” създадоха настроение и приятна атмосфера. Към поетесата бяха отправени много поздравления, приветствия, споделяне на спомени и десетки букети.