Рекорд! 71-годишната Цецка от Кюстендил изкачи, без да се задъха, 301 стълби в Дяволското гърло

Кюстендилската група на панорамна площадка "Орлово око"

Председателят на КНСБ-Кюстендил Яни Георгиев подари на майка си двудневна екскурзия от Триград до Батак, свали 4 от 6 мишени с АК на полигон в Ягодина

 

Двудневна екскурзия подари на своята майка председателят на КНСБ-Кюстендил Яни Георгиев.

Яни Георгиев с АК в ръка на стрелбището в Ягодина

Той заведе леля Цецка и своите племенници на вълнуващо преживяване в едни от най-красивите кътчета на България. 71-годишната бойна баба, както я нарича синът й, не се спря пред никакви перипетии на големия преход, демонстрирайки младежки дух. Тя изкачи на един дъх 301-ата стълби в Дяволското гърло и се изкачи на панорамната площадка “Орлово око”, която е монтирана на ръба на скалите на връх Свети Илия на височина 1563 метра. Разкрива се незабравим изглед към красотите на Родопите, към Пирин и малка част от Рила, към планините в Гърция.

И баба Цецка изкачи стълбите в пещерата Дяволското гърло.

“Голям шлем направиха майка ми и племенниците. Обиколката започна от Триград, премина през Дяволско гърло, Ягодинска пещера, Орлово око, откъдето се разкрива незабравима гледка към красотите на Родопите, към Пирин и малка част от Рила, към планините в Гърция. Посетихме и Широка лъка, Батак и Велинград. Аз пострелях отново с АК на стрелбище край село Ягодина. От шест мишени 4 бяха свалени и едната не искаше и не искаше да падне, въпреки че беше уцелена. Поради многото ми ангажименти, макар и със закъснение, й подарихме на майка ми тази екскурзия, за която да разказва на приятелки дълго време. Тя е голям боец и се справи страхотно с всички трудности по пътя”, сподели Яни Георгиев.