Кюстендилецът Виктор Атанасов вдигна купата на победител на турнира на тенис на корт на клуб “Диана”

Виктор Атанасов

Талантливият състезател от ТК “Осогово-ЕЛИТ“ се наложи на финала над представител на “Левски” с 4:1

Кюстендилските състезатели с Ивайло Илиев

Талантливият състезател по тенис на корт Виктор Атанасов от кюстендилския клуб “Осогово-ЕЛИТ“ само за две седмици спечели купа и златен медал от турнира в столицата и сребро от надпревара в Радомир.

В надпревара от календара на БФ Тенис, който се проведе на кортовете на ТК “Диана” в София, състезателят на Ивайло Илиев демонстрира класа във всичките си срещи и логично се поздрави с крайния успех. В състезанието участие взеха 58 деца (39 момчета и 19 момичета).

Във финала при момчетата Виктор Атанасов победи с 4:1 Константин Дойчинов ТК “Левски”. На трето място при момчетата се класираха Добромир Манолов ТК “Авеню”, Бургас и Константин Кирчев ТК “15:40”, София.

Кюстендилският тенисист изигра 5 мача на много добро ниво в рамките на два дни. Победата над Самуил Пешев от ТК “Вектор Тенис Спорт”, София на четвъртфинала даде допълнителен стимул на Виктор, тъй като този състезател беше причина той да не вземе купата и на турнира в Радомир преди седмица. Надеждата на клуб  “Осогово-ЕЛИТ“ тогава остана със среброто в Регионалния турнир до 10 год., след като отстъпи с 2:4 сета. На надпреварата много добре се представиха и двете момичета от клуба Надежда Янчева и Алена Николова, които заеха съответно 5-о и 7-о място.

Турнирите от календара на БФТенис продължават и през месец юни на кортовете на ТК “1882” и ТК “Дема” в София.