Депутатът от Дупница Иван Ибришимов: Лимитиране на здравеопазването на хората е абсурдно и докато не отпадне системата ще е в постоянен стрес

За премахване на лимитите на болниците и за нови, по-високи цени на клиничните пътеки, настоява депутатът от БСП д-р Иван Ибришимов. Той се срещна с граждани на приемна в Кюстендил, като специално за нея бяха дошли и дупничани, притеснени за бъдещето на общинската болница.

“Лимитиране на здравеопазването на хората е абсурдно и докато не отпадне системата ще е в постоянен стрес. Изработените пари трябва да бъдат разплащани. Проблемите в здравеопазването и в болниците започнаха от 2009 г., когато 1, 5 млрд. лв. бяха прехвърлени от бюджета на здравната каса в републиканския бюджет, а тези средства бяха като буфер при проблеми”, коментира д-р Иван Ибришимов.

Жители на село Ябълково са се оплакали на депутата от БСП, че плащат по- високи местни данъци и такси, защото земите им са прехвърлени от 6 в 5- та категория, без да е инвестирано в населеното място.

“Ще коментирам проблема с кмета Петър Паунов. Ще разговарям с него и по друг поставен ми въпрос, за унищожаването на земеделски земи от златотърсачи. Сигналите са от селата Коняво, Дворище, Шипочано”, каза още д- р Ибришимов. Той остава ангажиран и към хората в неравностойно положение. Отново има проблеми свързани с осигуряването на средства за личен асистент.

Депутатът се извини на избирателите си, че не е правил приемни от 4 месеца, поради лични, здравословни причини, но в следващите седмици ще бъде във всички общини от областта.