Бисер Лазов от Кюстендил продава сградите на бившия санаториум над Самораново за 200 000 евро, по АМ „Струма” били разлепени заплахи по негов адрес: “Лазов, умри!”

Бисер Лазов (на малката снимка), изоставеният санаториум

Бисер Лазов от Кюстендил е бизнесменът, който продава останките от първия работнически здравно-почивен дом „Цар Борис Трети” над дупнишкото село Самораново. Негови са двете порутени сгради на бившия санаториум, които в обявленията на агенциите за недвижими имоти се продават с право на строеж за 200 000 евро.

В началото на май тази година името на Бисер Лазов изплува в медиите. Според „24 часа” заплахи с думите “Лазов, умри!” са били отправени по адрес на Бисер Лазов, един от основните свидетели по делото за източването на КТБ срещу банкера Цветан Василев. Надписи с послание за убийство на Лазов имало върху табели по магистрала “Струма” по пътя за Кюстендил и по блока, в който живее семейството му в Кюстендил. Заканите датират отпреди 2 г. Освен това по делото „КТБ” има и данни, че по заповед на Василев са били дадени 210 хил. лв. на един от адвокатите на банкера – Лазар Карадалиев, за “профилактирането” на Лазов. За смъртните заплахи върху табелите тече проверка в Софийската градска прокуратура, обясниха запознати. За “профилактирането” на Лазов дори е образувано дело за търговия с влияние, което се води в Специализираната прокуратура. Засега не е ясно има ли обвинени. Цветан Василев е подсъдим, че е ръководил престъпна група от 14 души за присвоявания от КТБ. Според спецпрокуратурата той е отговорен за изнасянето на 206 млн. лв. от главната каса на КТБ и за източването на над 2,5 млрд. лв.