Абитуриентът Цветан Иванов спечели изкачването на Паничище веднага след бала си, призна: Посвещавам победата на чичо, той ми купи първия велосипед

Роденият в Бобов дол младеж изпревари 100 конкуренти в колоездачното състезание за любители за купа „Долчини”

 

Абитуриентът Цветан Иванов от Бобов дол спечели старта за любители в колоездачното състезание в Дупница и Сапарева баня за купа „Долчини” веднага след бала си.

Цветан Иванов с Илиана Стоянова

Той финишира първи по 9-километровото трасе с денивелация над 650 метра в конкуренцията на над 100 състезатели. Цветан взе трасето за 30.39 минути и получи наградата си от председателя на ОбС-Сапарева баня Иван Куйов. „Малко е сънливо и уморено ден след абитуриентския ти бал да се състезаваш, но го исках, независимо от място и прочие. Та тя стана една – първо място на състезанието “Изкачване на Паничище”. Показах най-вече на себе си, а и на всички останали, че и без отбор можеш да побеждаваш – за пореден път, въпреки че той би помогнал за още по-добри резултати.

Цветан на изпращането на пл. „Свобода” в Дупница

Получи се наистина емоционално състезание, защото Паничище е сред любимите ми изкачвания. И тъй като първият ми велосипед бе закупен от моя чичо и го карах, докато не се изтъркат помощните колела, за да започна да пазя равновесие, посвещавам тази скромна, но скъпа победа на него. Знам, че би се гордял много с мен. Винаги ще си остане в сърцето ми, където и да е”, сподели Цветан след финала. Приятели, съученици и близки на Цветан бяха на върха на щастието от неговата победа. Те го заляха с поздавления и единодушно заявиха, че се гордеят с него. „Браво, Цецко, ти си машина, точно на Паничище няма кой да те бие”, поздравиха го приятелите му.

На абитуриентския си бал Цветан впечатли със стилния си избор на костюм.