Боксьорът Иван Стаменов от Говедарци се сбогува с училищното знаме и заведе чаровната Николета Вукова на бал, продължава образованието си в НСА

Абитуриентите от ПТГ „Никола Вапцаров“ в Самоков бяха изпратени на стилно тържество с водещи Елена Несторова и Мария Кръстевич

Абитуриентите от Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ в Самоков демонстрираха стил и чар на площада в града по време на изпращането им. Водещи на тържеството бяха десетокласничките Елена Несторова и Мария Кръстевич.

Сред завършващите беше и известният боксьор Иван Стаменов, който е от Говедарци. В балната вечер бе с чаровната Николета Вукова.

Стаменов е двукратен републикански шампион, двукратен бронзов медалис от Международния турнир „Емил Жечев“, шампион е от множество национални и международни турнири, многократен републикански медалист. „Пожелавам си страхотна бална вечер, а на всички абитуриенти – да са здрави, да имат късмет и никога да не се предават!“ – пожела Стаменов минути преди да застане за сбогом пред училищното знаме.

Той продължава образованието си в Националната спортна академия, специалност „Бокс“. Пъвият му треньор е Веско Райчев, който също беше сред публиката на тържеството и дойде лично да пожелае на Иван успехи и за в бъдеще. „Благодарен съм на Веско Райчев, защото с него стигнах дотук, до моите успехи, те са общи! Благодаря на директора Велев, страхотен човек! Благодаря му, че ме подкрепя винаги!“ – сподели развълнувано пред в. „Вяра“ Иван Стаменов.

Абитуриентите се обърнаха към учителите си с топли думи и благодарности: „Вие направихте от неуверените хлапета зрели, свободомислещи, отговорни и знаещи хора. Дори за миг не позволихте да се почувстваме сами и крехки по пътя си. Вие винаги бяхте до нас. Благодарим ви за всичко! Простете ни, обичаме ви“- казаха от трибуната на площадната сцена абитуриентите от 12-и „б“ клас. Поздрав към всички отправи директорът на училището Георги Велев, като препоръча на абитуриентите девизът им да бъде „Напред“.

 Преподавателката по литература Ранова и други учители също поздравиха абитуриентите. „Годините отлетяха като миг, пораснахте толкова бързо и ето че настъпи денят, в който всеки от вас поема пътя си. Вървете по пътя си с вяра“ – пожелаха им учителите. „Където и да сте, не забравяйте своето училище и вашите учители”, каза Ваня Матина. ГЕРБ депутатът Валентин Милушев също поздрави абитуриентите.