Съветникът Светослав Андреев се врътна на сесията в Сапарева баня, разписа се и офейка, колегите му: Върза заплатата от 400 лв.

Светослав Андреев

След възражение на губернатора Янев ОбС отмени решението да се налива минерална вода от 0,5 л в сек към стратегически обекти

Синът на бившия бюджетар на община Сапарева баня Калинка Андреева – Светослав, дойде на вчерашната сесия, разписа се като младоженец в присъствената книга, за да получи заплата накрая на месеца, и офейка. Андреев имаше време само да седне на мястото си и след 2 мин, точно когато председателят на ОбС Иван Куйов зачете първата най-важна докладна, той внезапно скочи и обяви: „Имам работа и си тръгвам, чао”. На всички им стана ясно, че не е дошъл да работи в полза на съгражданите, а просто за да си вземе заплатата, която в Общински съвет-Сапарева баня е равна едномесечната заплата на администратор, който блъска по 8 часа на ден, или над 400 лв.

„Виждате ли как за две минути някои хора получават толкова, колкото други за цял месец”, шушукаха присъстващите в залата. Според правилника, който действа за общинските съветници, Андреев ще получи пълно трудово възнаграждение. Той дори не носеше докладните за майското заседание.

На сесията стана ясно, че областният управител Виктор Янев, както „Вяра” прогнозира, върна решението за предоставянето на 0,5 л в сек минерална вода за стратегически обекти. Решението беше гласувано с 2/3 мнозинство на сесията от април, като не беше уточнено какво се разбира под стратегически обекти. Решението беше изковано от опозицията, част от която е бившият юрист на общината от времето на кмета Сашо Иванов Костадин Николов. На сесията в сряда обаче всички вкупом, включително и Костадинов, го отмениха. Така те признаха, че са сгазили закона.

В момента цената на минералната вода е 1 лв. за кубик, но като всичко в тази държава тя ще бъде актуализирана.