Сигнал до в. „Вяра”: Дупничанин: Продадоха ми извара с изтекъл срок на годност в СВА, взех и намалени гъби – лепнеха

Купих негодните продукти от магазина в Горна махала, това ли е политиката им – да имат оборот на всяка цена?, пита клиентът

 

Кашкавалена извара с етикет, на който е упоменато – ползвай преди 15 май 2018 г., продадоха на дупничанин в магазина на веригата СВА в Горна махала на 2 юни.

Клиентът подаде сигнал във в. „Вяра”, но не пожела да се представи. Той предостави касовата бележка от покупките, на която фигурира датата 2 юни 2018 г.

Млечният продукт също бе предоставен – той е неотварян, срокът на годност предупреждава да се ползва преди 15 май, а самата опаковка се е надула до пръсване.

Клиентът е купил и тарелка гъби, които по негова преценка се оказали негодни за консумация, тъй като по думите му лепнели и вероятно са развалени.

Ето какво разказа клиентът:

„На 02.06. пазарувах в СВА магазин в Горна махала. Често пазарувам там, но все по-често се разочаровам от този магазин. Купих си някои продукти и като се прибрах, видях, че изварата е с изтекъл срок на годност, а и вече се беше издула, докато се прибера. Купих и гъби, които бяха намалени, но при отварянето те вече лепеха или просто си бяха развалени, така човек може да се натрови. Имаше такъв случай с натравяне от съседния магазин, но явно нищо не се променя. Не се върнах в магазина… Прецених, че човек трябва да даде гласност на подобни случаи, хората да престанат да вярват и да гледат много добре какво пазаруват. Това ли е политиката на управителя на магазина в Горна махала? Да има оборот на всяка цена? Надяваме се съответните институции също да взметат този случай под внимание”, заяви клиентът.

Това не е първият случай с оплаквания от търговската верига СВА в Дупница. В началото на април т.г. в сигнал до в. „Вяра” дупничанин се оплака, че си е купил домати в тарелка, които при отварянето у дома се оказали скапали. Преди няколко години 60-годишният Димитър Димитров и 80-годишната му майка Велка Черешова от Дупница се оплакаха, че са ги спасявали в интензивното отделение в дупнишката болница, след като се натровили с гъби от СВА. Веригата магазини ползва помещение, собственост на лидера на Земеделски народен съюз Вергил Кацов, който е кум на собственика.

Представители на магазина си запазват правото на отговор.

 

 

 

 

Четете още по темата

TУК и ТУК