Граждани алармираха: Погром! Георги Стойнев-Капуто дължи над 200 000 лв. наем на заведението си в дупнишкия парк, клиенти на кръчмите трошиха пейки и обръщаха кофи

Георги Стойнев

От общината обещаха да разкрият виновниците за вандалщината, изпратиха на Стойнев предупредително писмо да погаси натрупаните борчове

 

Съдържателят на „Водопада” Жоре Капута ще отваря ново заведение под парка

 

С потрошени пейки и обърнати кофи за боклук осъмна парк „Рила” в Дупница, сигнализираха възмутени граждани в редакцията на в. „Вяра”.

Из целия парк за разпилени отпадъци, бутилки, спучени са пейки. „Компания от видимо пияни дупничани размириха парка. Най-вероятно излязоха или от заведението на Георги Стойнев, или от дискотеката до зоопарка. В целия парк направиха погром”, сигнализираха чистачки.

Един от ресторантите в парка – „Водопада”, се стопанисва от бившия полицай Георги Стойнев, по прякор Капуто. В Дупница той е известен като приближен на бегълците Братя Галеви. Капуто не е плащал в общинската хазна наем за заведението от близо 6-7 години и нарушава договорните отношения с общината.

Вергил Кацов

Още ноември миналата година екип на вестник „Вяра” направи справка в общината какви средства за наем е внесъл Стойнев. Оттам отговориха, че от него не е преведена нито стотинка, а дължи десетки хиляди левове. По темата зам.-кметът Олга Китанова даде само една пресконференция, на която съобщи, че Стойнев дължи над 200 000 лв.

От община Дупница обещаха в най-скоро време да вземат всички мерки по разкриване на вандалщините в парка. Оттам обясниха, че на Героги Стойнев е изпратено предупредително писмо да погаси натрупаните задължения. Ако закъснее, ще му отнемат заведението. Дупничани се опасяват,  дали общината ще намери по сметките на фирмата 200 000 лв., тъй като сервитьорите не винаги издават касови бележки. Контролът на заведението от страна на данъчните е занижен.

Заведението не е санкционирано, въпреки че част от наетите на работа при него са без трудови договори. За капак на всичко той се готви да разкрие лично свое, ново заведение под парка.

„Едно от заведенията на Капуто беше изградено с благословията на Братя Галеви. Вергил Кацов, който пък беше известен като ковчежник на Галеви, също беше благословен със заведение. За него дължи символичен наем. Ето как тези хора стопанисват обектите и как се грижат за заведенията си и за общинската собственост”, възмутени са дупничани.