Футболистът Румен Сандев напусна Благоевград след 6 г. в „Пирин”, призна в емоционална изповед: Научих, че семейството е над всичко, орелът ме зареди с мъжество 

Сандев и Александра в сватбения си ден

Двойникът на Киелини и Бонучи подписва за 2 години с „Арда” (Кърджали)

Футболистът Румен Сандев от Благоевград си взе емоционално сбогом с любимия отбор „Пирин”, след като реши да сложи точка след 6 години престой. Сандев е един от най-сърцатите футболисти на „Пирин” и на довиждане развълнува приятели и фенове до сълзи.

Сандев като футболист на „Арда”

„Шест години бях най-гордият човек, че ми даде възможността да нося орела на гърдите си. Ти ми даде любовта, мъжеството и гордостта, която носиш в себе си, научи ме, че семейството е над всичко, затова ще съм ти благодарен цял живот. Домът е там, където е сърцето”, коментира Сандев.

Той бе представен официално като защитник на „Арда” (Кърджали) от следващия сезон, информираха от клуба, който се класира във Втора лига. Сандев подписа двугодишен договор с тима от Кърджали. Роден е на 19.11.1988 г. в Благоевград, висок 183 см. Последните четири сезона се състезава за „Пирин” (Благоевград), като изиграва 87 мача в “А” група и 24 във Втора лига. Преди да премине в „Пирин”, записва 46 мача с фланелката на „Малеш” (Микрево). Сандев е известен в Благоевград като двойника на защитника на „Ювентус” и националния отбор на Италия – Джорджо Киелини, в. „Вяра” го припозна като бившия защитник на отбора Леонардо Бонучи. “Има шеги на тази тема. Майтапим се. С усмивка приемам всичко. Не вярвам някога да играя с Киелини”, обяснява Сандев.

Кирил Иванов развълнувано коментира: „Най-железният защитник. Браво, Румба, пожелавам ти успех в новия отбор и ти пожелавам също като в „Пирин” да се раздаваш на макс”.

През септември м.г. Сандев сключи официално брак със своята дългогодишна приятелка Александра.