Спират водата в дупнишкия жк „Бистрица” от 9 до 12 ч. във вторник, канализацията готова на 80%, водопроводът на 40%, започна полагането на тротоари 

Канализацията е готова на 80%.

„Спиране на водата заради профилактика в жк „Бистрица” в Дупница ще има във вторник от 9 до 12 часа”, съобщи за „Вяра” Стефан Димитров – началник на строителната бригада, която сменя водопровода в най-големия жилищен квартал на Дупница.

Работници бяха категорични още в началото на работата, че старите тръби на водопровода са в окаяно състояние.

В квартала нямаше вода и през уикенда, но Димитров заяви, че проблемът този път не е бил заради ремонта, тъй като те не са работили събота и неделя, а е имало ВиК авария, която са отстранили от водното дружество.

За жителите на жк “Бистрица” Димитров очерта, че поне 80% от канализацията вече е сменена, при подмяната на водопровода цифрите клонят към 40%, но все още не може да се каже кога точно ще приключи работата. Добрата новина е, че вече е стартирано и полагането на тротоарни плочки, където изкопните работи на фирмата изпълнител са приключили.

Припомняме, че голямото копаене в жк „Бистрица” стартира в началото на март, когато с разбиване на шампанско беше сложено началото на мащабния ремонт.

От община Дупница уточниха за „Вяра”, че зад обединението ДЗЗД „Бистрица Строй”, което се зае с поръчката, стоят фирмите „Ванев конструкт” ЕООД, „Нивел строй” и „Тарктур” ЕООД.

На първата копка дойдоха зам.-кметовете Кр. Георгиев, Олга Китанова, ОбС шефът Емил Гущеров, шефът на „Нивел строй” Велко Руйков, зам.-кметът Крум Милев, кметът Методи Чимев и депутатът Радослава Чеканска.

Според данните в Агенцията за обществените поръчки подмяната на ВиК, гл. канализационни клонове 2 и 3 и прилежащите им мрежи и канализационни клонове 4 и прилежащите мрежи е с прогнозна стойност от 1 957 058 лв. без ДДС.

За канализационен клон 1 и прилежащите му мрежи посочената максимална стойност в обществената поръчка е 1 122 044 лв. без ДДС.

Кметът Чимев разби шампанското.

4 480 197.36 лв. без ДДС е посочената в обществената поръчка цена за перото строително-монтажни работи за реконструкцията на уличната мрежа, тротоарите, междублокови пространства, съоръжения за игра и съоръжения за младежи.

4000 лв. струва авторският надзор.