Перничани негодуват срещу претъпканите автобуси, Алекс: В 19-местен рейс се возихме 50 души един върху друг, пълна мизерия

Кристиян Костадинов: В Англия плащам билет 5 паунда, но ако тук го направят 3 лв., всички ще скочат, хем искаме да се возим като в Европа, хем искаме да плащаме 1 лв.

Перничани скочиха срещу претъпканите автобуси в града. В социалната мрежа масово заваляха оплаквания, че хората си плащат по 1 лв. за билет, а рейсовете са пълни с правостоящи.

„Автобусът е препълнен с хора. Това не е за ден-два, а е ежедневие. В 19-местен автобус сме близо 40 човека. И плащаме за това? За да се возим, натъпкани вътре един върху друг?! Пълна мизерия. Пълен ад е всяка сутрин”, коментира в страницата „Снимай Перник” Алекс, който публикува снимки на обстановката в пернишки автобус. Публикацията му предизвика лавина от коментари на недоволни перничани. „Винаги е било така, особено сутрин, да ти се отще да пътуваш”, заяви Анатоли Василев. „Не може автобус с 19-20 места да е претъпкан с 50 човека”, възмутен е и Н. Стефанов. Адриана Василева сподели видеоклип и добави нови разкрития: „Не се отварят прозорците, не се дават билети”.

Кристиян Костадинов сподели опит от Обединеното кралство: „В момента съм в Англия. Ако хвана рейс до работа, ще ми струва 5 паунда… Нормално че няма да е препълнен, по-евтино ти е да пътуваш сам с колата. Искам да кажа, че ако при нас билетът е 3 лв., всичко ще е наред, но всички ще скочат, защото ще е прекалено скъпо. И се получава така, че хем искаме билетът да е 1 лв., хем искаме да се возим като в Европа”.

Гледайте видеоклип в сайта ни

https://www.facebook.com/adriana.vasileva.58/videos/1728260980544385/