Българи изнасилиха 13-годишно момиче в Германия, арестувани са шестима

Осем български граждани изнасилиха 13-годишно момиче в германския град Велберт, съобщават германските медии.

Жертвата била нападната на 21 април, но властите запазили инцидента в тайна заради нейната сигурност, посочва „Билд”

Младежите, които са идентифицирани, са на възраст между 14 и 16 години. Те пресрещнали момичето в парк в града и го насилили многократно. Жертвата се връщала от тренировка по плуване. Освен това те заснели всичко с мобилните си телефони.

И преди това момичето било атакувано от същите младежи, но само вербално. Според разследващите те планирали изнасилването и причаквали жертвата.

В крайна сметка момичето било спасено от случайно минаваща жена, която смело се  хвърлила срещу нападателите и после повикала полицията.

До момента 6 от младежите, участвали в изнасилването, са задържани, а останалите двама се издирват.

Според прокуратурата във Вупертал те са обвинени в „сериозно сексуално престъпление”. Двама от участниците осъществили изнасилването, а останалите снимали с телефоните си. После групата завлякла момичето под близък мост, където изглежда щели да продължат да се гаврят с нея, когато се намесила минаващата наблизо жена.

Всички задържани са родени в България. Те живеели в района на Велберт и до този момент не са регистрирани за други криминални прояви. Някои от тях признават деянието си, други отричат да са участвали в него, посочва „Хойте”.

Според „Фокус”  е възможно психиката на младото момиче да остане увредена завинаги. Информацията веднага бе подета от крайно-дясната партия „Алтернатива за Германия”.