Велимир Илиев от Благоевград иска да ремонтира със собствени средства детската площадка и спирка в Пороминово, ще сее детелини

Велимир Илиев показва на снимка състоянието на детската площадка в Пороминово.

Илиев е закупил боя и ще покани хора от махалата да помогнат да бъде боядисана оградата, кметът Минков го прие на среща за поблемите в кочериновското село

 

Велимир Илиев от с. Пороминово поиска пред съветниците в Кочериново позволение да ремонтира детска площадка и спирката в селото. Седмица по-късно кметът го прие и двамата стигнаха до общо решение по поставените от него въпроси.

На сесията Велимир Илиев поиска разрешение от съветниците да извърши ремонт със собствени средства на автобусна спирка, табелата на входа на селото и на занемарена детска площадка в  долния край.

Кметът Иван Минков

Илиев е от Благоевград, закупил е къща в Пороминово и желае да живее там, но иска средата, в която ще живеят неговите деца, а и тези на съседите му, да бъде по-добра. Той показа на общинските съветници снимка на детската площадка, като посочи, че там е опасно за деца. В този район на селото има млади семейства, които искат децата им да могат да играят без опасност за здравето им, посочи той.

Служители от общинска администрация отговориха на Илиев, че обекти като автобусни спирки се подменят от общината. Често обаче такива съоръжения стават обект на унищожаване от страна на вандали, а общината в момента изпитва финансови затруднения. Изграждането на детски площадки се извършва по нова разпоредба единствено от общината, тъй като има редица изисквания, на които обектът трябва да отговаря. Председателят Калин Везенков заяви, че може да се намери начин намеренията на Велимир Илиев да бъдат реализирани. Съветници посочиха, че законово това може да стане като финансово дарение, а общината да го изпълни. Главният архитект Баханова изтъкна, че трябва да се изясни собствеността в района на детската площадка.

Кметът Иван Минков заяви, че за пръв път научава за намеренията на младия мъж. Той го покани на среща, на която двамата да уточнят какво може да бъде направено за реализиране предложенията на Илиев за ремонт на посочените обекти в Пороминово. „Много съм доволен от срещата, кметът реагира веднага, вижда се, че се опитва да прави всичко възможно за доброто на хората от общината“, заяви Велимир Илиев за „Вяра“. Той сподели, че вече са изрязани опасните уреди на детската площадка в Пороминово. Уговорката с кмета е там да се постави пързалка и люлка като тази на детската площадка в горния край на селото от същата фирма. Илиев е закупил боя и ще покани хора от махалата да помогнат да бъде боядисана оградата на площадката в червено и жълто. Закупил е и семена на детелина, които ще бъдат засети там. Финансирането не е уточнено, но той заяви, че е съгласен да помогне. По отношение на табелата на входа на селото – такава вече е поръчана и скоро ще бъде поставена. Обсъдено е положението с автобусната спирка и се търси решение. Илиев предлага старият ръждясал навес на спирката да бъде премахнат и на мястото да се сложи по-модерно съоръжение.