Алтернативи за оставащите без работа миньори! 3 фирми набират работници в Бобовдолско, „Актавис” със свободни позиции за оператори, химик, лаборант

Част от миньорите, които ще бъдат съкратени от рудник „Бобов дол”, очакват алтернативи за бъдещето си.

“Феростийл” търси заварчици, монтажници за базата си в Мировяне, предлага до 2500 лв. заплата, ALC Bulgaria – шивачи и производители на волани срещу 1200 лв.

3 фирми набират работна ръка в Бобовдолско. Дни след като официално бе оповестено, че предстои закриването на последния български подземен рудник – „Бобов дол”, на сайта на миньорската община бяха публикувани съобщения от фирмите “Феростийл” ЕООД, “ALC Bulgaria” EOOD и „Актавис”. За завода си в Дупница „Актавис” търси оператор механизирана опаковка в участък „Опаковка”, дирекция „Производство”, оператор в дирекция „Производство”, химик, дирекция „Качество”, лаборант, дирекция „Качество”, инженер/техник, оператор Логистика сива зона, Производство – по заместване. От компанията посочват, че за постигане на целите им залагат на екипна работа, ефективност и качество.

 На общинския сайт са публикувани и телефони за контакти.

“Феростийл” ЕООД осъществява производствената си дейност в Индустриална зона – Мировяне. Дружеството набира заварчици,  оператори на металообработващи машини, монтажници, експедитори и подкранови работници, шофьори с категория С+Е и строителни инженери и инженери метални конструкции.

„Възнаграждението е пряко свързано с производствената дейност и варира в границите от 1000 лв. до 2500 лв., без да има горна граница за трудолюбиви и стриктни хора.

За желаещи да усвоят професията “Електрозаварчик”, фирмата осигурява преподавател в производствените халета на фирмата, като в края на обучението, след положен изпит и проби, се издава свидетелство за производствени процеси 111 и 135. За хора от провинцията е осигурена квартира в близост до работното място”, съобщават от дружеството.

От “ALC Bulgaria” EOOD търсят оператор на шевни машини или производство на волани, предлагат възнаграждение до 1200 лв., с осигурен транспорт, ваучери за храна за 60 лв., обучение на работното място, отлични работни условия, допълнителни материални стимули.