На остър завой рейс с шивачки, пътуващи от Самоков за Дупница, се заби в кола край Клисура, пострадаха 7 души

Благоевградски тир се обърна в дерето на пътя Самоков -Ихтиман в местността Шипоченски рид

Автобус с шивачки, пътуващ от Самоков към Дупница, и Алфа Ромео се удариха на пътя рано тази сутрин в м. Дервена край Клисура, посока Дупница. В рейса са пътували около 20 души, пострадали са 3. 39- годишната Детелина Димитрова е с комоцио и няколко шева на главата, 69- годишната Надежда Тонкина има хематоми по главата и сътресение, третият пациент е най- тежко пострадал с няколко счупвания. По неофициална информация, след остър завой  водачът на автобуса  е излязъл от пътното платно,  загубил управление, навлязъл в насрещната лента и се е ударил челно в насрещния автомобил. В следствие на силния удар колата е изхвърчала в дерето. Инцидентът е станал тази сутрин към 7.30 ч. Автобусът е бил управляван от 45 годишен мъж от Самоков, превозвал  служители за шивашки цех от Самоков за Дупница. По първоначални данни катастрофата е станала заради несъобразена скорост с пътната обстановка от страна на водача на автобуса. Пътническият автобус е с регистрация София област, а лекият автомобил- София град.

Според пътуващите в буса обаче леката кола е поднесла и ги е ударила. След сигнал до 112 на място са изпратени патрулни автомобили и линейки от спешните центрове на  Самоков и Дупница. Като по чудо шофьорът на лекия автомобил също е останал невредим. Щетите на автомобила и пътническия автобус са сериозни. Алкохолните проби на двамата водачи, проверени с дрегер, са отрицателни, съобщиха източници на в. „Вяра“. Полицията е разтървала двамата шофьори.

Малко по- рано тир с благоевградска регистрация, без товар, направи зловеща каскада на пътя  Самоков -Ихтиман  в местността Шипоченски рид. Тежкотоварният камион поднесъл на завой преди село Шипочане и полетял в дерето. 36  -годишният водач се отървал след катастрофата само с голям шок и стрес. Предпоставката за самокатастрофата е несъобразена скорост с пътната обстановка. Веднага е подаден сигнал на 112. Екипите на бърза помощ, полицията и пътна помощ оказали съдействие. „Този участък е много опасен, върху него са се наслоили масла и какви ли не течности от множеството катастрофи“, коментираха минувачи. Други пък казват „Шосето е като леден улей от дъжда и изтеклите масла. Няма ли някой да се трогне да го опесъчи или ремонтира най-после? Трябва да се вземат спешни мерки за този участък“, настояват водачите.