Зам.-кметът Крум Милев дава Дангов на съд за думите му: „Крадците на надеждите в Дупница са в общинското ръководство”, цял ден аварийни екипи разчистваха улицата с разцепеното стълбище

Крум Милев през целия ден ръководи аварийните екипи по почистването

За 131 071,62 лв. е обществената поръчка за цялостно възстановяване и преасфалтиране на ул. „Родопи”, следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти на кандидатите, съобщиха от общината

Успоредно с ремонта ще започне и цялостното изграждане на стълбищния подход

Зам.-кметът на Дупница Крум Милев ще даде бившия кмет Първан Дангов на съд. Това заяви самият Крум Милев по време на инспекцията на пропадналото стълбище при ул. „Родопи”.

Почистването на улицата

Докато зам.-кметът Милев обясняваше какви мерки ще бъдат предприети от общината със справяне с щетите пред хората и жураналистически екипи, Дангов подвикваше: „Лъжа, лъжа”.

Първан Дангов

„До тази ситуация се стигна заради голямото количество дъжд, което падна през последните дни в Дупница”, опита да обясни Крум Милев, но, той бе прекъснат от думите на Дангов: „Лъжа е”. Дангов продължи с нападките: „Дупница не е била пред апокалипсис.

Крум Милев

Причината са видимите резултати. Видимите резултати се дължат на три неща. Некомпетентност, липса на каквато и да е било отговорност и кражби в лицето на общинското ръководство. В ГЕРБ има свестни хора, но тези, които представляват  общинското ръководство са крадците на Дупница, които ограбват надеждите”.

Крум Милев отвърна: „Това няма да го коментирам, с Дангов ще се разберев в съда за коментарите, хубаво е че ги направи пред свидетели. На ул. „Родопи” беше направен планов ремонт. Всеки ден половината град оставаше без вода. Тук вървят два водопровода”, опита отново да обяснява ситуацията Милев, но Дангов го прекъсна с въпроса: „Кой открадна парите?”. Хората питаха защо Дангов говори без конкретни примери и къде са доказателствата за думите му?

Илия Илиев

Милев отново обясни: „Пусна се поръчка за възстановяване на асфалта след ремонта на водопровода. Стълбите бяха разбити по време на ремонта”, а Дангов го прекъсна: „ Има хора, които дължат отговори – колко пари бяха дадени на ВиК и вярно ли че са дадени 100 000 лв. за този планов ремонт и нима не знаеха прогнозата за времето като този участък е рисков?”

Крум Милев обаче е категоричен: „Общината си свършщи работата в конкретния случай и сме задължили ВиК да смени водопровода. Това вече е свършено. Общината ще предприеме действия по възстановяване на тресето.

 

За ремонта на ул. „Родопи” тече обществена поръчка и до 10 дни ще стане ясно кой ще го прави”. От своя страна ВиК шефът  Илия Илиев допълни: „Преди месец водопроводът беше подменен. Бяха положени тръби, водопроводът – беше сменен, беше извършен насип и всичко беше положено и подготвено за асфалтиране. Няма опасност да има спукване на тръбите, иначе щеше да се проличи веднага. Тази улица беше една от улиците, заложена от общината за пълна рехабилитация. Заради това решихме да подненим водопровода. На тази улица стават много аварии и ремонтът беше много наложителен. Общината е обявила обществена поръчка, но на какъв етап са стигнали не зная”.

Същевременно, техника на Община Дупница и ВиК продължиха разчистването  на стълбищата в района на ул. “Родопи”, събощиха от общината. Участъкът е с подменен водопровод като след обилните дъждове направи стълбищата труднопроходими. За ул. “Родопи” има обществена поръчка по избор на изпълнител за цялостното й възстановяване с преасфалтиране и изграждане на тротоари с прогнозна стойност 131 071,62 лв, като следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти на кандидатите. Успоредно с ремонта ще започне и цялостното изграждане на стълбищния подход.

Улица “Георги Икономов” (бивша “Бригадирска”) ще бъде затворена през целия ден днес, заради дейностите по разчистване на стълбищата от ул “Родопи” и запълването на дупките с инертни материали, за да бъде проходима.

Служители от “Строителния отдел” на Община Дупница възстановяват част от извадените паважни елементи по стълбите към “Градска градина”. Районът около жп и автогарата в Дупница е вече напълно почистен от наноси, тлак и камъни.