50 шофьори изпищяха със скоби на колите в Самоков, служители на „Синя зона” ги плашат: Ще извикаме шефа си Димитър Прасков, въобще не се церемони

Закопчана със скоба кола в Самоков

50 шофьори от Самоков вчера бяха закопчани със скоби. Заради първия ден от старта на „Синя зона”, фейсбук групата „Забелязано в Самоков“ бе наводнена от всевъзможни коментари и снимки.

Димитър Прасков

Надя Субева в групата коментира следното:“ Днес станах свидетел на поставянето на скоби на автомобили, паркирани на ул. „Хан Кубрат“, пресичаща перпендикулярно ул. „Отец Паисий“ и ул. „Цар Борис 3“ , в зона със знак „Паркирането забранено“, а не Синя зона! Поставянето на скобата е определено от Закона  за движение по пътищата, като принудително задържане, но то може да се прилага само на платени места за паркиране при неплащане или при просрочване на времето, за което е платено“, споделя Субева.

Друг заинтересован гражданин, представител се като Сапаревски също е споделил своето категорично мнение: „Като направят данъкът за МПС 50 лв. тогава ще търпя този рекет. Данък 300 лв., „Синя зона“ по лев на час , по-добре да карам колата си в Лондон, там поне има ред.“

Васил Парлапански  пита дали всички ще си плащат. Янакиев също се възмущава: “Абе не може да ми бъркат в джоба и аз да им викам браво. Всичко Мара втасала, та и синя зона си измислила”.

Други потърпевши споделиха пред „Вяра“, че контрольорките със светлоотразителните жилетки са се държали  доста предизвикателно и арогантно. Пред екип на „Вяра“ две от тях заплашваха нищо неподозиращи шофьори с предстоящи санкции. Те се опитваха да респектират водачите на коли и микробуси с обстоятелството, че ще извикат шефа си, които въобще не се церемонял. Двете контрольорки известиха потърпевшите, че става дума за така наречения техен бригадир Димитър Прасков.

Припомняме, че Димитър Прасков стана печално известен около скандала с обира на общинската каса в община Самоков.  Тогава му беше повдигнато работно обвинение и беше задържан за 72 часа, но в последствие се оказа, че не са налице необходимите доказателства срещу него и той беше освободен. Според официалния сайт на община Самоков Димитър Прасков работи като служител по дейности жилищно строителство, благоустройство и комунално развитие и се води на щат технически изпълнител. Той е известен със съпричастността си към БСП в Самоков и винаги е на линия в предизборните им щабове. Младежът има интереси към политиката, отдавна е много деен в средите на червените в Самоков, говорят хората в града. Кариерата на Димитър Прасков в общинската администрация започва от 2012 г., когато е назначен за домакин в общинския хотел “Арена” – Самоков.