Кметът М. Чимев на Дупница освободи от длъжност Димитър Недев, рокерът: Тръгвам си с пауните, гълъбите и патиците от парк “Рила”

Кметът на Дупница Методи Чимев освободи от работа отговорника за поддръжката на градският парк “Рила” Димитър Недев. Причината – разклатено доверие. Двамата са се разделили по взаимно съгласие. Недев, който е председател на клуба “Неразделни братя”, заема длъжността цели 5 години. “Дадох всичко от себе си, огромната територия на парка от над 150 декара поддържах с трима души- Гинка, Магдалена и Николай. Разполагахме с три машини – две косачки и една помпа за вода. Пускал съм много докладни, за да ми бъде предоставена техника и хора, работата е много, а ние не смогваме, разбира се, че не можем да се справим перфектно според високите изисквания на работодателя, но ние сме в намален състав и без достатъчно мощна техника. Аз получих и дискова херния и в момента съм в болница. Обичах работата си, даже и пауни купихме, и гълъби, и патици. Сега всички птици си тръгват с мен. Купихме ги ние, момчетата от мото клуб “Неразделни братя”. Много съм огорчен, но за сега здравето ми е най- важно. Ще си намеря и нова работа. Много е неприятно, когато си дал всичко от себе си и не си получил признание.

Директорът Иван Бельов от строителния отдел остана индиферентен към докладните ми за помощ, той взима огромна заплата, поне да пъти по голяма от моята, над 1 000 лв, нека да я оправдае. На мястото ми е назначен досегашният охранител в парка Георги Грозданов от Дупница. Нямам нищо против него, винаги сме се разбирали, пожелавам му да се справи по-добре от мен. Разбрах, че са купени нови машини, дори нови маркучи. Браво! Няма да се мъчи като мен.” – каза атрактивният рокер.