Цветанов разбуди заспалите гербери в Струмяни, съветва ги: Бъдете по-близо до проблемите на хората!

Зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов събра четата си в Струмяни днес. Пред лидера на партията Кирил Укев и членовете той изнесе цяла лекция. “Наби им обръчите. Така трябва и по-често да го прави” – казаха източници на ВЯРА присъствали на срещата. Хората в малката община са пропищели от кметската управа, но герберите там се правят на глухи.

Жители на Илинденци разкриха, че новият водопровод, глътнал над 8 000 000 лв. от Европа гърми постоянно и питаха: КЪДЕ СЕ ИЗПАРИХА 8000 КВ. М АСФАЛТ, ПРЕДВИДЕН ЗА УЛИЦА В СЕЛО ИЛИНДЕНЦИ, А С БЕТОН СЕ ОКАЗА ПЪТЯТ КЪМ ЦИГАНСКАТА МАХАЛА? ГРАВИТИРАЩАТА КЪМ ДЕПУТАТА ПЕЕВСКИ ФИРМА „ВОДСТРОЙ” ПРАВИ ВОДОПРОВОД ЗА 3 600 000 ЛВ., СЕГА НЯМАМЕ НИТО ВОДА, НИТО АСФАЛТ, КАК ИЗОБЩО Е ПРИЕТ ОБЕКТЪТ? На бутилки уиски съветниците в Струмяни дават на кмета Илиев да дрънчи два пъти по пари за ОУП, друснаха 4 млн. лв. дълг. В периода от 2014 г. има предоставени 7600 лв. и още 15 000 лв. от Министерството на инвестиционното проектиране за задание за изготвяне на общ устройствен план на общината. Такова задание до момента не е одобрено, но пък има фирма, която е прибрала вече всичките пари. Министерството вече го няма, а Илиев иска пак пари и отново за същото. И същите съветници, които заседават на по бутилка уиски, пак му гласуват пари, този път от 120 000 лв., случи се на последната сесия и парите отново са за общ устройствен план. Съветниците дори не си направиха труда да попитат откъде пари и защо. Предпочитаха да вдигат наздравици с уиски. Как кметът на община Струмяни Емил Илиев, който като истински факир спечели втори мандат, избягвайки балотажа само с 1 глас преднина срещу опонента си Ваня Илиева от ГЕРБ, е изплатил кредит от 95 000 евро само за една година?”, питат се жители на община Струмяни и добавиха: Всеки ден вдигаме тояги срещу кметството, всичко се прави колкото да прибере някой парите от европроекти, а ставаме все по бедни, пари има, а няма видими резултати, направиха водопровод, а по него вода не тече, направиха осветление в Микрево, а е тъмно, милиони по милиони, искаме ревизия и справедливост, тук е мястото на герберите. И Цветанов трябва да знае, че местните гербери спят. Не са взели отношение по нито един проблем. Мълчат!” – казаха хората по площада вчера.

  “Днес проведох среща с актива на ГЕРБ в Струмяни и с новото общинско ръководство на партията. В срещата участваха и областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и Стефан Апостолов. По време на разговора заявих категорично, че ГЕРБ е системна партия, която знае и изпълнява своите отговорности към обществото. Изтъкнах, че България е стабилна и генерира рекорден икономически растеж през последните години. Посъветвах представителите на ГЕРБ-Струмяни да са в непрекъснат контакт с хората, защото само така могат да бъдат решени техните проблеми.” – каза Цветан Цветанов след срещата.