ГЕРБ: Вотът – във вторник, но хората искат пълен мандат!

Цветан Цветанов

Вотът не кореспондира с очакванията на хората, отсече Цветанов

 

 

 

Вотът на недоверие, внесен от БСП, е неуместен и не кореспондира с очакванията на хората. Това обяви Цветан Цветанов по повод внесеното от социалистите искане за оставка на кабинета заради провала в политиката за сигурност.

“Очакванията на обществото са да имаме пълен управленски мандат”, каза Цветанов и припомни и високите оценки за работата на правителството, дадени от евролидерите по време на председателстното ни.
Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че очаква шефката на парламента Цвета Караянчева да насрочи извънредно заседание във вторник, на което да се дебатират мотивите на социалистите.

“За нас е изключително важно да не пилеем излишно парламентарно време за подобни дебати”, каза Цветанов. Той даде да се разбере, че гласуването ще е в края на следващата седмица.

Зам.-шефт на ГЕРБ отчете “устойчивост в поведението” на БСП – започнала е еврошефството с вот на недоверие и сега в края му внася втори.

Цветанов припомни, че в МВР са предприети необходимите мерки, за да се ограничат гафовете и са извършени кадрови смени. Той призова за повече подкрепа за усилията на професионалистите в системата.

 

 

 

 

dnes.bg