Кметът Георги Икономов със сензационна новина: Банско ще бъде домакин на Световната купа по ски-алпийски дисциплини през следващите 3 сезона

Кметът Г. Икономов представи туристическият профил на община Банско на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район. Той представи и  устойчивият ръст от 15% на туристическите посещения годишно, както и възможностите пза развитие на туризма в куророрта.
„Споделих основните предизвикателства, стоящи пред нас:
➢Изграждането на втори кабинков лифт в ски зона Банско и модернизирането на ски зона Добринище;
➢Даването на статут на Банско като курорт с национално значение в Закона за туризма, което неясно защо не е регламентирано;
➢Създаването на една добре работеща организация за управление на Рило-Пиринския туристически район, която да даде възможност за по-силно рекламно и маркетингово присъствие на международния туристически пазар.
Информирах колегите от държавната администрация, че благодарение на добрите си възможности и опит, Банско отново ще бъде домакин на стартове от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Не през следващия сезон, а през следващите три сезона. Това, заедно с все по-успешните летни сезони в курорта, в резултат на силните музикални фестивали, подобрява състоянието на местния бизнес. На тази стабилна икономическа обстановка се дължи и факта, че много по-малък процент от жителите избират големия град или чужбина в сравнение с останалите части на страната.
Представих също новият високотехнологичен продукт на община Банско – виртуална разходка в ски зона Банско. Тя дава възможност да се разгледат пистите в курорта в пълни детайли, като предвиждаме програмата да бъде достъпна на сайта на община Банско, както и като безплатно мобилно приложение”, разказа Икономов.