Ужас! 16-годишен кюстендилец без книжка яхна аудито на баща си, заби го в пътен знак и изгоря до основи

Горящата кола

Неправоспособния водач се размина само с уплаха, започнато е досъдебно производство в РУ Кюстендил

Очевидецът Кирил Митов: Изтече маслото на 100 метра преди знака, бях там и на гасенето на колата

Ужасен пътен инцидент с горяща кола и неправосбособен шофьор взриви лавина от коментари в Кюстендил.  Във вторник малко след 19. 30 часа на ул. “Хаджи Димитър” в Кюстендил, на кръстовището с ул. “19 февруари” изгоря лек автомобил Ауди А3. Снимка от инцидента в социалната мрежа сподели Филип Матуски, на която се вижда горящото возило на стотина метра под Гаровия площад.

Тъмно петно и леко изкривения знак, бяха останали след инцидента

От пресцентърът на полицията съобщиха, че немско возило е управлявано от 16-годишен неправоспособен водач, което е собственост на неговия баща. Лек автомобил „Ауди“ е причинил пътен инцидент, след като се е ударил в пътния знак на ул. „Х. Димитър“, след което се е самозапалил и е изгорял. Няма пострадали хора при инцидента, а 16- годишния водач е успял своевременно да излезе от колата и да се размине само с уплаха. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Дискусия в социалната мрежа

Инцидентът предизвика низ от коментари в социалната мрежа, като кюстендилци се обединиха в мнението си, че “Кола се купува, живот не се купува”.

“Колата се запали в движение поради неизправност. Изтече маслото на сто метра преди знака и се запали затова тя спря при знака. Бях там и на гасенето на колата”, коментира Кирил Митов.

Светлана Николова, която живее в къщата до знака е на друго мнение, а именно че случилото се не е нещо маловажно, което да се отмине с лека ръка, особено че водача е избягал, преди тя да се запали.

Днес на мястото само тъмно петно и леко изкривения знак, показваха че нещо се е случило там.

Краси Ценкова