Банята в кв. Изток

Ромската баня бе открита преди 10 години, Световната банка отпусна 500 000 лева за построяването й, от три години се стопанисва от Сашо Кръстев

Два общински имота ще бъдат приватизирани в Кюстендил. Това съобщи председателят на Общински съвет- Кюстендил Михаела Крумова. Става въпрос за обществената баня в ромския квартал „Изток” и бившето барище намиращо се на бул. „Дондуков”.

Сашо Кръстев

Предложенията за приватизация на общинските имоти са включени в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент, което е на 28 юни от 14 часа.

“Първият имот е обществената баня в кварта „Изток”, която вече е извадена от капитала на дружеството „Хигия”. Предложението е за процедура по Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Правният анализ и приватизационната оценка на имота са в размер на 64 350 лева. Предвижда се търгът да бъде проведен на 21 ден от обнародването на решението в Държавен вестник. Когато влезе решението в сила, ще го изпратим за обнародване в Държавен вестник. Вторият имот, предвиден за приватизация, е бившето барище на булевард „Дондуков”. Приватизационната оценка на имота е за 156 750 лева”, каза Михаела Крумова.

Ромската баня в кв. “Изток” бе бъде официално открита на 29 февруари 2008 г. Тя бе построена по проект, финансиран от Световната банка, в размер на 500 000 лв. Комплексът разполага с две отделения – мъжко и женско с по 8 душа. От три години банята е отдадена на ромския общественик Сашо Кръстев, като договорът му е за 5 години. Банята е с 239 кв. м. площ, едноетажна. Запознати

Краси Ценкова