Развеселен, Вл. Колчагов изригна на сесия в Банско: Не искам да знам за Веселин Марешки, член съм на ГЕРБ – партийната ми книжка е под №2

Благой Кишев, Костадин Загорчин, Евгения Тренчева, Малин Бистрин. Зад тях е Колчагов, седнал с крак върху крак като в кръчма, и подхвърлящ моабети наляво и надясно

Съветници: ОбС шефът Петър Баряков да сложи дрегер на вратата

Баряков пред „Вяра”: Чувам и виждам много добре, но обонянието ми не може да стигне  до масата на Колчагов, стори ми се странен, но не знам дали е пиян

„Не съм член на ВОЛЯ и няма да бъда, нямам нищо общо с Марешки и не съм изхвърлян от ГЕРБ.

Иван Тонин и Вл. Колчагов, който  продължава да се закача с камерата на „Вяра” по време на гласуването по важни точки от дневния ред.

Имам партийна книжка под №2, не съм изхвърлен от ГЕРБ, както вие тиражирате. Може да попитате съветниците от ГЕРБ и кмета Георги Икономов.

Красимира Аврамова и Мария Пидова – технически секретарки на Петър Баряков
Съветниците от БСП – Костадин Дурчов и К. Атанасов, които са кум и кумашин

Напуснах групата на ГЕРБ, но не и партията.”, изригна две минути след приключването на сесията в Банско Владимир Колчагов пред вестник „Вяра”.

Георги Думанов и Ангел Недялков от ВМРО
Георги Икономов бе категоричен: „Колчагов залитна по „Воля”, той не е член на ГЕРБ, той сам избра пътя си и сам пожела да напусне ГЕРБ”.

Той добави, че кандидатирането на дъщеря му Елена Ангелинина за депутат си е нейна работа. Колчагов се отрече три пъти от Веселин Марешки, като отсече: „Нямам нищо общо с него и не искам и да го познавам. Запишете го с дебели букви.”

Пепи Галчев и Иван Тонин от ГЕРБ, до тях е Владимир Колчагов.

По време на сесията, която протече в рамките на час и половина, Колчагов се въртеше наляво и надясно и се закачаше в отлично настроение с колегите си от всички политически партии. От него се лееше странно ведро настроение.

Герберите Евгения Тренчева, П. Галчев и Иван Тонин бяха категорични: „Питайте кмета Г. Икономов. Той е лидер на ГЕРБ и най-добре знае дали Колчагов е член на ГЕРБ или на „Воля”, но ние го изключихме.

„Все едно е в  кръчмата”, чу се глас от залата. Съветниците започнаха да се оглеждат и да се питат дали не е на градус.  На някои даже им замириса на алкохол, а други подканиха председателя на Общинския съвет Петър Баряков да сложи дрегер на вратата.

Благой Кишев и Костадин Загорчин

 

„Да, казаха ми съветниците, че трябва да предприема някакви мерки, но Кочагов не е налитал на бой и не се е държал неприлично. Правилникът не разрешава съветници на градус да влизат в ОбС, но аз не съм сигурен дали Колчагов беше подпийнал или неизтрезнял. Не съм установил това лично, той седи на голямо разстояние от мен, чак на втория ред до прозореца. Аз отлично виждам и чувам, но обонянието ми не работи на толкова голямо разстояние. Действително той се държа по – свободно.”, каза ОбС шефът Байряков.

Съветниците от ГЕРБ се споглеждаха помежду си и се чудеха на неадекватното поведение на бизнесмена Колчагов.

„Според нас той е изключен от ГЕРБ, имаше събрание, тъй като сам Колчагов преди около година обяви, че се включва в предизборната кампания на ВОЛЯ. Питайте обаче лидера на ГЕРБ- кмета Георги Икономов.”, казаха съветниците от ГЕРБ, сред които  Евгения Тренчева, Петър Галчев и Иван Тонин. С тях беше и шефът на хотелиерите Малин Бистрин, който обаче не пожела да вземе отношение по разразилия се скандал.

„Колчагов категорично е изключен от ГЕРБ и темата с неговото членството в ГЕРБ не стои на дневен ред. През 2017година двамата с Весков напуснаха групата на ГЕРБ  в Общинския съвет и създадоха група на ВОЛЯ. Затова общинското ръководство взе решение за изключване на Колчагов и това нещо предложихме на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Самият Колчагов е прекратил участието си в заседанията на Общинското ръководството още преди последните парламентарни избори, на които работеше за ВОЛЯ и дъщеря му също беше кандидат за депутат от ВОЛЯ. Да, видях странно поведение от него по време на сесията. Още по-странно ми е как може да твърди, че е член на ГЕРБ при всички действия от негова страна. На въпроса ви, дали може да се върне,  то той трябва да даде заявление, което трябва да се гласува, което на този етап няма да се случи.”, каза кметът Георги Икономов.

Сесията в курорта протече в конструктивен дух. Съветниците дадоха зелена светлина на градоначалника, който стартира процедура за довършване на околовръстния път, който свързва туристическата зона с входа на Банско от Добринище. В ход е процедура по отчуждаване на 21 частни имота на жители на Банско. „Дългото около два километра трасе на пътя засяга малки части от парцели, поради което собствениците ще бъдат обезщетени. Ще се плаща по около 45 лв. на кв. м. Около 2 млн. лв. от бюджета на общината ще трябва да бъдат инвестирани в изграждането на трасето, което може да стане в следващите две години”, каза още Георги Икономов.

Той отчете, че към момента са обявени поръчки за над 2 млн. лв.- средства, осигурени от МС за детска градина, от МКВП към МС за изграждане на подпорни стени на р.Глазне и по Проект „Красива България“ за изграждане на социална кухня.

„Не изключвам обжалване на процедурите от различни фирми. За съжаление това стана практика напоследък, с което се забавят процедурите ненужно. Във всяка община си има фирми, които пречат и спъват работата. Важното е, ние като екип, да бъдем изрядни, смятам, че сме такива“, каза кметът. Съветниците му дадоха съгласие да се кандидатства за още 3 нови проекта, свързани с подобряването на спортна и образователна инфраструктура в Професионалната лесотехническа гимназия, за реализиране на енергийна ефективност на административни сгради в Банско, Добринище и Места и още един проект- рехабилитация и пълно обновяване на езерото в градския парк. Общата сума на проектните предложения е около 2,5млн.лева.

15-те присъстващи общински съветници гласуваха с абсолютно мнозинство всички точки.Красимира Аврамова