Кметът Церовска откри събора за Петровден в пернишкия кв.  „Църква“, гостите тропнаха бурно хоро

Традиционният местен събор по случай Петровден празнува днес пернишкото кметство  „Църква“. Началото на народните веселия постави кметът на община Перник Вяра Церовска.

Тя пожела на всички весел празник и хубавите български традиции, съхранили българския дух, да ни сплотяват още дълги години.
„Щастлива съм да видя толкова много хора тук, защото няма нищо по-ценно от приятелството, от хубавата музика, от възможността да се съберем заедно и да си кажем блага дума“, заяви градоначалникът.


„Квартал Църква в последните 10 години се развива и набъбва, защото той е изкушение и за перничани и за софиянци. Въздухът е по-чист, водата е по-бистра. Кметът облагородявя всяка територия, малко по малко, но с напредък, защото това е смисълът на живота – да построиш нещо днес, за да остане и след теб“, заяви губернаторът на Перник Ирена Соколова.
Както повелява традицията, местните отбелязаха празника с  богата празнична програма. Центърът на „Църква“ беше огласен от песни, а десетки гости се хванаха на извилото се хоро.