Традиционният местен събор по случай Петровден празнува днес пернишкото кметство  „Църква“. Началото на народните веселия постави кметът на община Перник Вяра Церовска.

Тя пожела на всички весел празник и хубавите български традиции, съхранили българския дух, да ни сплотяват още дълги години.
„Щастлива съм да видя толкова много хора тук, защото няма нищо по-ценно от приятелството, от хубавата музика, от възможността да се съберем заедно и да си кажем блага дума“, заяви градоначалникът.


„Квартал Църква в последните 10 години се развива и набъбва, защото той е изкушение и за перничани и за софиянци. Въздухът е по-чист, водата е по-бистра. Кметът облагородявя всяка територия, малко по малко, но с напредък, защото това е смисълът на живота – да построиш нещо днес, за да остане и след теб“, заяви губернаторът на Перник Ирена Соколова.
Както повелява традицията, местните отбелязаха празника с  богата празнична програма. Центърът на „Църква“ беше огласен от песни, а десетки гости се хванаха на извилото се хоро.