Кметът Е. Величкова откри първият за Паничарево църковен храм и дари икона на „Св.Св. Петър и Павел“, пожела: Бъдете благословени, всички жители на Бобов дол да сме живи и здрави

Отец Паликарски направи тържествен водосвет, стотици хапнаха курбан и се хванаха на хорото

Кметът на Бобов дол Елза Величкова откри новопостроения храм “ Св. Св.Петър и Павел“  в село Паничарево на голям празник. Хръмът е първи за селото и на откриването се стекоха стотици гости.

Архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец  Георги Паликарски направи тържествен водосвет. Той поръси със светена вода за здаве кметът Елза Величкова и зам. зам.кметът Детелина Борисова.

„Бъдете благословени, вскички жители на Бобов дол да бъдем живи и здави и винаги да ни крепи надеждата за по-добри и благодатни дни”, каза развълнувано Величкова.

Тя дари от името на общинското ръководство храм икона на „Св.Св. Петър и Павел“.  На празникът бяха дадени няколко казана курбан, а вярващите извиха бурно хоро.

Местните хора са много щастливи, че ще има къде да си запалят свещичка за здраве. Досега им се налагаше да пътуват до съседни села, за да се черкуват.

На празника е припомнено, че строителството на храма е започнало още при Йорданка Каленичкова, като 11 години стоеше незавършен.

Настоящия кмет на Община Бобов дол адв. Елза Величкова пое ангажимент пред жителите, че ще завърши параклиса. Около 20 000 лв. бяха заделени от Община Бобов дол за довършителните дейности.