Съветникът Георги Батев към ОбС шефа Георги Георгиев: Като милееш за „Вихрен”, дарявай си заплатата от 2 бона, защо даваш на Коко Динев да си строи заведение в съблекалнята?

Манолев ухажваше Ризов и Ждрапанска.

Андон Ризов от БСП: Общината има договор с сдружение с нестопанска дейност „Общински футболен клуб „Вихрен, не с фирмата на Динев, като иска ресторант, да си мине по законния ред

Георги Георгиев

„2 бона е заплата на председателя ОбС- Сандански Георги Георгиев, нека да я даде на Коко Динев, който няма пари за заплати на футболистите, но има средства да строи кръчми.”, призова на последната сесия в южния град съветникът юрист Георги Батев. Припомняме, че Коко Динев, без да пита, вдигна кръчма в парка на Сандански и после се сети да иска съгласието на съветниците, а Георгиев пот ля, докато ги убеди да извършат нарушението. На сесията да лобира за заведението от името на Динев беше шефът на ФК „Вихрен” Георги Манолев, който ухажва усилено съветниците Андон Ризов, Виолета Ждрапанска и Костадин Станоев.

Костадин Станоев

“Как може да се дава разрешение за кръчма за търговска дейност по силата на сключен договор с общината и сдружение с нестопансса дейност „Общински футболен клуб „Вихрен”? Общината няма договор с фирмата на Коко Динев, а със сдружението.- контролът на институциите в държавата е занижен., коментира съветникът Андон Ризов от БСП.

Георги Батев

 

“Това не е ли престъпление, не се ли нарича самоуправство, безстопанственост, злоупотреба с власт? Нека кажат прокурорите. Защо не се самосезират, в Сандански те са 15 души., има и Икономическа полиция? Как така шепа бизнесмени ще си правят каквото си поискат в държавата, ще припалват най- златните обекти под благовидния предлог “милеем за спорта”, а спортистите бягат, отборите затъват и всичко около тях е във финансов колапс? -пишат на редакционните имейли санданчани. Работата на съветник номер 1 е да свиква един път месечно сесия и да изготвя докладни от общинската администрация. Трудовият му договор е за 8 часов работен ден, но Георгиев е почти неоткриваем поради “важни обществени дела”. Това съобщиха общински съветници на последната сесия.

Темата със заведението на Динев е скандална, защото общината даде за 2 лева цялата спортна база- стадион, сгради и хил. декари, за да осъществява Коко Динев финансирането на отбора. Кой плаща тока и водата в цялата спортна база? Общината. Андон Ризов от БСП каза, че това е пълна загуба за общината и неизгодно. “Коко Динев дойде с голямата кошница, ще дава заплатите и ще дърпа отбора напред. Вместо това виждаме как отборът залязва, а Коко си отваря кръчма. Най- добрите треньори Петър Златин и Петър Манинкатов напуснаха, най- добрите футболисти- Антон Ласков, Данаил Пехливанов и Милен Стоев напуснаха. Готвят се и други играчи да си тръгнат. Отборът беше начело с Васил Жечев, Илия Пасков, който е собственик на хотелски комплекс “Св Никола”. Смятам, че трябва да бъдат сезирани властите и договорът да бъде анулиран, за да не стане късно. Нека да си отваря заведения, но съгласно процедурата и закона”, каза Батев, който се подразни на думите на Георги Георгиев, който заяви: „ Аз дарявах заплатата си през цялата 2017 г за отбора. Тогава беше 400 лв. Сега направете и вие нещо, гласувайте да направим съблекалнята ресторант, за да печели отборът.

Заведението, което Динев иска да строи, е напълно готово и оборудвано.

„Защо сега не си даваш заплатата, когато е 2000 лв., никой не те е карал насила да влизаш в УС. Само си правиш реклама. Защо не можеш да задържиш най- качествените треньори и спортисти?. Това е въпросът”, разгорещи се Батев.

Коко Динев

Екип на в. Вяра посети заведението, носещо името “Лучия”, намиращо се до река Бистрица до парка в неделната вечер. В него беше заета само една маса, на която бяха Коко Динев, Георги Манолев и 3- 4красиви девойки, а около тях щъкаха 4- 5 сервитьора, а масата беше отрупана, дори от пиле мляко имаше, а компанията гледаше с интерес 1/8 финала на СП по футбол между Хърватия и Белгия.