Недоволство назрява в Кочериново, тъй като хората трябва да извършат нарушение на правилата за движение, за да излязат с колите си на главния път, съобщи BTV.

Около 100 души в 50 къщи живеят в кв. „Левски” и всички те са засегнати от една неуредица на пътя.

Те трябва да преминат през непресечена линия, да направят ляв завой и да влязат в населеното място, ако идват от Благоевград. Същото нарушение трябва да направят и при излизане, ако продължават към Дупница. Полицаите ги дебнат и им пишат нарушения.

Хората искат да се направи прекъсната линия, за да може да се излиза нормално на пътя. При тази непрекъсната линия трябва да се отиде до кръговото, което е на 2 км, обясняват местните жители и допълват, че реално погледнато това е град без вход.

От Областното пътно управление в Кюстендил обясниха, че действително главен път Е-79 минава през Кочериново и тъй като основно транспортните потоци за Гърция минават по този път е било наложително осовата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната.

„Беше наложително при изготвяне на проекта, осевата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната с цел забрана изпреварването, от гледна точка безопасност на движение”, обясни инж. Боян Илиев от ОПУ-Кюстендил.

След изграждането на магистрала „Струма” трафикът по Е-79 е намалял и на този етап би било възможно да се разгледат отново условията на безопасност в урбанизираната територия и да се даде възможност тази непрекъсната линия да стане прекъсната в определени зони, но инициативата трябва да е на общината.

Хората казаха, че не са уведомили в общината за това положение, но очакват кметът да вземе отношение.