Тир увисна от мост на главния път Е-79

 

Тир увисна от мост след верижна катастрофа на главния път Е-79 в района на Мездра. Има пострадали, съобщава МВР. Три коли са се ударили последователно в турски тир на моста над Искър на влизане в града. Най-вероятната причина за инцидента е неправилно изпреварване.

Автомобилите пътували за София, когато се сблъскали с тира на мокрото от дъжда шосе. От удара първата пострадала кола е напълно размазана, а в нея останали затиснати двама души. Наложило се е пожарникари да режат ламарините, за да ги извадят.

Трима румънски граждани – мъж, жена и дете, са настанени в спешното отделение на Врачанската болница. Най-тежко е състоянието на мъжа, който е с няколко фрактури и комоцио. Детето е с охлузни рани и със счупен нос, а жената с фрактура на бедрото.

От сблъсъка шофьорът на тира е загубил контрол над управлението, ударил се е в насрещната мантинела и се е забил в парапета на моста, а кабината надвиснала над реката.

Тирът се движел в посока Враца, а колоната от коли с румънски туристи – към българо-гръцката граница. Отивали на почивка на Бяло море. Според версията на турския водач на камиона внезапно насреща му се появил изпреварващ колоната автомобил.

Временно е затворен главният път в района на инцидента. Движението в посока София се осъществява по обходен маршрут през Мездра-Роман-Златна Панега. Движението на леки коли в посока Видин се осъществява през Ребърково-Лютиброд-Челопек-Павлоче-Враца. Тежкотоварните автомобили, пътуващи за Видин, изчакват на място.

Това не е първият инцидент на моста, на който има ограничение на скоростта до 60 километра в час и изпреварването е забранено заради липсата на пряка видимост на насрещното движение.