Кончината на Красимир Стоянов-Чико обля в сълзи феновете на „Беласица“

Вестта за внезапната смърт на 47-годишният футболист на „Беласица“ Красимир Стоянов-Чико се разнесе мълниеносно във футболен Петрич и обля в сълзи Комити. Както е известно, Чико беше футболист на „Беласица“ през 1998-2000 г. Той е един от героите , които записаха нова страница в петричкия футбол, побеждавайки най-силния отбор в България и най-известния в Европа- ЦСКА- с 2:0 на стадион „Цар Самуил“ с две попадения на Нешко Милованович.

„Не мога да си представя, че моят приятел Чико вече не е сред живите. С него често отсядахме, заедно с още фенове и футболисти, в именито заведение в Петрич. Той винаги беше душата на компанията с невероятните си анекдоти . На всичко отгоре бе и истински боец на терена. Никога няма да го забравя”, сподели фен № 1 на „Комити“ Николай Чаръкчиев.

Тогавашният шеф на Комити Боби Костадинов заяви ,че по време на мачовете името на Чико се  е споменавало най-много от трибуните заради пълното му раздаване и мъжка игра и невероятно точни и навременни пасове. Жалко че твърде рано си отиде от този свят.

Най-добрият му приятел Петър Малинов, сега старши треньор на Сливнишки герой (Сливница), сподели: „С него бяхме не само приятели, уважавахме се и като братя. През 1997 и 1998 година играхме в швейцарския Делемонд. Веднага след това дойдохме в Беласица и изиграхме най-силните си мачове в Петрич. Вестта за кончината на Чико дойде от дъщеря му Стефани”.

Сръбският футболист Нешко Милованович, който също игра с Чико в „Беласица“, сподели, че е неприятно изненадан от случилото се и ще присъства лично на поклонението на този голям футболист и човек. „Твърде рано го отне Господ. Много добър, шеговит човек, истински колега и приятел”.

Поклонението пред Красимир Стоянов – Чико е в сряда от 10 часа на централните Софийски гробища.

Ташко Сульотов