Момичето на Галеви Надя Борисова изгони кмета на Дупница Чимев от кабинета му, отсече: Искам да се видя насаме с министър Петков

Момичето, което прослави Братя Галеви като благодетели и най- добрите хора в света, Надя Борисова от Дупница изгони кмета Методи Чимев от кабинета му, за да се види на четири очи със социалния министър Бисер Петков. „Искам да остана сама с министъра”, отсече нахаканата Борисова и посочи вратата на кмета и гостите му.

Петков, кметът и останалите, като добре възпитани джентълмени и от респект към момичето в инвалидна количка, се покориха на разпорежданията й.

Пред години Борисова беше записана да учи висше образование, като сметката осребриха именно Братя Галеви. По време на управлението на Галеви и кмета Янев тя вардеше входа на общината. Специално за нея беше изграден информационен център. След като Галеви и Атанас Янев паднаха, Борисова изпраща по минимум 40 гневни писма до всички институции в страната и сипе огън и жупел по новото управление.

„Тя иска да работи в общината на бюро, какво точно и тя не знае, но иска да е в общината, основно и единственно. Винаги, когато има програми към общината, я включваме. Доскоро имаше такава и работеше в клуба на инвалидите. Попълваше декларациите на хора, които не могат да пишат.”- коментираха общинари.

Междувременно стана ясно, че Борисова е връчила на министър плик с размерА4, какво има в него, Петков не пожела да разкрие.

Както „Вяра” писа, министър Петков беше в Дупница, за да презентира нова програма за трудова заетост.

„Длъжници сме на хората с увреждания и разбира се, правим всичко, за да улесним тяхната достъпност до обществените сгради. В момента стартира кампания за набиране на проекти от общините за финансиране на обекти за подобряване достъпността до обществени сгради на хората с увреждания. Администрацията има готовност с такъв проект и се борим за финансиране.”, каза кметът Методи Чимев. Министърът потвърди, че има възможност за финансиране.