Пъстро лято за децата в Симити, очакват ги героичните разкази на носителя на орден за храброст Стоил Митрев, разходка в Пирин…

От понеделник започва пъстрото лято за децата в Симитли. През първия ден от заниманията за децата ще се запознаят с ветеран от Втората световна война. В залата на общинска администрация Симитли, всички заедно ще честват 95-та годишнина на Стоил Митрев. Героят от Драва, и носител на ордена “За храброст” Стоил Митрев  ще разкаже  от първо лице пред участниците своите спомени от събитията преди  над 70 години.
На 17-ти, общинската администрация е подготвила еднодневна екскурзия на децата в Национален парк „Пирин“. Всички заедно ще отидат да видят Байкушевата мура, хижа Вихрен и езерото „Окото“.
На 18-ти (сряда) всички заедно ще отбележат 181 години от рождението на Апостола. Венци и цветя ще бъдат поднесени на бюст паметника на Васил Левски в мемориалния парк на площад „Септември“ в Симитли.
На 19-ти, децата сами ще направят градския парк, в който играят всеки ден, по- приветлив и приятен. Те ще запретнат ръкави и ще почистят заедно площите на лесопарка.
На 20-ти, когато  се отбелязват 115 години от Илинденско-преображенското въстание читалището в Симитли ще направи едно виртуално пътешествие в историята. Запознаван е с историята чрез презентации и литература ще има в библиотеката на читалището за всички деца.
Всички мероприятия за децата ще започват в 10:00 часа, за да не бъдат лишавани от ваканционния си сън, с намигване казват организаторите.
За поредна година общинска администрация разработва програма, част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Симитли, в която всеки ученик може да оползотвори максимално лятната ваканция.