Спипаха край бившето ТКЗС в Долна баня избягал затворник, опитал да се измъкне с фалшив документ за самоличност

Издирван от полицията опита да се измъкне, като пробута на полицаите фалшив чуждестранен документ за самоличност. 72-годишният мъж е осъден за тежко престъпление в чужбина и избягал от затвора през 2015 г. В момента той е задържан от служители на Районното управление на полицията в град Костенец.

В хода на полицейска операция служителите на реда са установили мъжа в сграда на бившето ТКЗС в Долна баня. При извършената му проверка той опитал да заблуди полицейските служители с фалшивия документ за самоличност. Беглецът е задържан и предаден на компетентните органи. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура в Ихтиман.

По настоящем лицето е приведено за доизтърпяване на присъдата в затвора в София, съобщиха от правосъдното министерство без да уточняват за какво е осъден 72-годишният беглец. Възрастният мъж е получил право да излезе от затвора в края на 2014 година, за да се лекува от тежко заболяване. Решението е взето от прокурор. След изтичане на този срок мъжът не се върнал в затвора.