Як кютек се развихри в дискотека на Георги Шапков в Гоце Делчев, двама са леко ранени

Георги Шапков

Двама младежи са били докарани в болницата в Гоце Делчев след масов бой. Екшънът се разиграл в събота около 2 часа след полунощ в дискотеката, собственост на бизнесменът Георги Шапков. Заведението се стопанисва от синът му Станислав. Охранителните му са предотвратили по- сериозни инциденти.

На мястото веднага са изпратени служители на реда, които установили, че 22-годишно момче лежи на земята в безпомощно състояние. 19-годишният му приятел пък бил с разкъсно-контузна рана на главата. Двамата са транспортирани в МБАЛ “Иван Скендеров”. 19-годишният младеж е освободен след медицински преглед. Другият пострадал остава в лечебното заведение. Има опасност за живота му. Служителите на реда продължават да издирват участниците в мелето. Те са общо 15 души. почти целият инвентар на заведението е изпотрошен. Над 100 души, които са се забавлявали в дискотеката са в шок. Само преди две седмици, Георги Шапков спечели нова обществена поръчка за над 1 500 000 лв. без ДДС за обзавеждане на 172 жилища в новите общински блокове в кв. “Освобождение” в Благоевград. “Много завиждат на просперитета на семейството и това е основна причина, бандити, атакували кръчмата най- вероятно са били под въздействие и на алкохола.”

По случая е образувано досъдебно производство.

“Преди 3 години двама бабаити пребиха жестоко Станислав Шапков, собственик на култовата дискотека намираща се в Младежкия дом в Гоце Делчев.

Инцидентът стана пак в събота срещу неделя около 02:00 часа след полунощ на няколко метра пред нощния клуб. Двете лица, които пребили Шапков -младши бяха Иван Шиндов и Иван Капсузов от гоцеделчевското село Копривлен. Станислав Шапков се държал арогантно, като псувал и заплашвал Шиндов и Капсузов със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, на който дясна ръка в Пиринско е бащата на потърпевшия Георги Шапков. Пострадалият е настанен за домашно лечение с наранявания в областта на главата и няколко счупени пръста на ръцете.

От тогава отношенията между Шапкови и Цветан Цветанов охладнели.