Над 150 души изринаха 2 тона строителни отпадъци от Мусала, Бранислав Бранков: Ще помня акцията цял живот

Доброволците с изринатите боклуци

Над 150 души се качиха на Мусала, за да събират боклуци. „В рамките на 5 дни малък екип от високомотивирани и обичащи планината доброволци успяхме да нарежем, подготвим и пренесем до връх Мусала над два тона метални строителни отпадъци.

Бранислав Бранков

Оттам приятелите ни от „Към върха“ ще ги свалят постепенно с товарния лифт към Бели Искър, откъдето Национален парк „Рила” са поели отговорност да ги извозят“, поясниха участниците в акцията за почистване на Мусала и околностите на върха. „По време на тази малка и леко термопилска акция в лицето на динамични метеоусловия и брутални за участниците натоварвания редовните ни доброволци извършиха около 96 изкачвания на връх Мусала.
Отчитайки и изкачванията на неочакваната, но безценна помощ в лицето на студентска група от НСА, водена от Дойчин Боянов и Александър Шопов, както и ученическа група на ТД-Златица и няколко случайни туристи, общият брой изкачвания на върха надхвърля 150!“, казаха още от групата, почистила тази част на Рила. Огромно благодаря на всички, взели участие в това епично преживяване. Определено ще го запомним за цял живот!“, сподели Бранислав Бранков, един от участниците в акцията.

Марияна Вучова