ШОК! 50-год. Васил Кърцоев уби майка си с бастун в Радуил, прикривал разлагащия се труп 5 дни в дома си

Мъжът се барикадирал в дома си, полицията разби няколко врати

Васил е направил пълни самопризнания пред полицията в Самоков, близки до семейството: Преди години бутна майка си и тя счупи крак

Тотален шок разтърси Радуил, след като син уби майка си в самоковското село. 75-годишната баба Василка Кърцоева бе убита от сина си Васил след скандал в с. Радуил. След поредния скандал 50-годишният мъж се нахвърлил с дървен бастун на майка си и й нанесъл смъртоносен побой, а по-късно й е забил и нож.

От полицията потвърдиха за трагичния инцидент, като уточниха, че извършителят е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.
Съседи, чули скандала, забелязали след дни, че баба Василка доста време не излизала в двора. Информирали местното кметство с молба да проверят какво се случва с възрастната жена. Подали сигнала и на 112. След сигнала полицията е действала незабавно и е изпратила екипи на място, отряд на специалните части, както и линейка. При пристигането на полицаите мъжът се е барикадирал и се е заключил в жилището. Опитите за преговори с него продължили около 30 минути. Накрая униформените разбили няколко врати,  мъжът излязъл и доброволно се е предал, посочиха запознати.

При огледа намерили на пода трупа на майката, който се разлагал. По тялото на 75-годишната Василка са открити множество синини и прободни рани от нож, казаха запознати със случая. Смъртта също е била констатирана и от лекарски екип. Трупът е вдигнат за Съдебна медицина.

След аутопсията станало ясно, че жената е издъхнала от побоя. Униформени установили, че Васил е прекарал над 5 дни с безжизненото тяло на майка му. При задържането му Васил е направил пълни самопризнания за убийството на майка си.

Според съседи на семейството скандалите в дома на Христо и майка му били почти непрестанни, от къщата им често се чували крясъци. Преди години след употреба на алкохол Васил вдигнал луд скандал, бутнал майка си, жената паднала в къщата и си чупи крак. След този инцидент жената била трудноподвижна и ходела с два бастуна.

По техни думи синът от години не работел, но получавал инвалидна пенсия, имал проблем с едната ръка. Непрекъснато искал пари от майка си, употребявал често алкохол. Майка му все се притеснявала за него, опитвала да му намери лека работа, а той ставал все по-раздразнителен, разказаха съседи на убитата пенсионерка.

„Василка беше много добра жена. Искаше да помогне на Васил, бореше се с неговите слабости, говореше му да се откаже от алкохола, но той не приемаше дума. Търсеше му по-лека работа  да не мисли само за алкохола, а той постоянно я тормозеше. Споделяла ми е, че я тормозил непрекъснато. Труден живот изкара тази жена. Мъжът й почина. Двамата с Васил сами живееха в къщата. Той не се грижеше за нея. Василка има и  дъщеря, тя живее в София“, споделят близки до семейството.

Разследването по случая продължава, материалите са докладвани на прокуратурата.