Роналдо облече екипа на „Вихрен” (Сандански)

Двойникът на Роналдо – Даниел Златков от Благоевград, вече е футболист на „Вихрен” (Сандански). Той направи първата си тренировка с екипа на мъжкия отбор на „Вихрен” (Сандански).

Очаква се той да вземе участие в двата контролни мача през седмицата срещу отбора на „Банско” в сряда, 18 юли, и срещу отбора на „Пирин” (Разлог) на 21 юли. В тези контролни срещи ще бъде даден шанс и останалите футболисти, дошли на проби в санданския тим. Засега техните имена не се цитират, като това ще се изясни в края на седмицата. Старши треньорът Атанас Ласков сподели, че ще даде шанс и на младите таланти, на които е бил наставник при юноши старша възраст Даниел Христов, Илиян Филчев, Йордан Харизанов и завърналия се отново в клуба Милен Златков.

Даниел Златков във футболната си кариера е играл в отборите на „Пирин” (Благоевград), „Пирин” (Гоце Делчев), „Миньор” (Перник), „Славия”, „Болуспор” (Турция), „Ботев” (Пловдив), „Черно море” (Варна), „Шахтьор” (Солигорск-Беларус). Участник е и в младежкия национален отбор на България до 21 години.
Даниел Златков е роден на 6 март 1989 година в град Благоевград. Започва да тренира в детските формации на школата на „Пирин” (Бл), като преминава през всички гарнитури.
През лятото на 2007 г. започва да тренира с първия отбор на „Пирин”, като скоро след това подписва първи професионален договор, който го обвързва с клуба до 2010 година.
Златков прави своя дебют за първия състав по време на сезон 2007-2008, на 10 май 2008 г., при равенството 2:2 срещу ПФК „Берое” (Стара Загора). Няколко дни по-късно той получава предложение от украинския гигант „Динамо” (Киев), но преговорите не са достатъчни, за да си осигури договор с клуба.
През юни 2008 г. Златков е изпратен под наем в тима от втора дивизия „Пирин” (Гоце Делчев), който ще продължи една година. През сезон 2008-2009 той изиграва 27 мача, като вкара седем гола и прави пет асистенции.

Доброто представяне във втора дивизия на Златков прави впечатление сред елитните български клубове, но най-настойчиви са ръководителите на ПФК „Миньор” (Перник) и през май 2009 г. той подписва тригодишен договор с „Миньор”.
На 17 януари 2011 г. бе официално обявено, че Златков ще прекара 2 седмици проби в израелския тим „Макаби” (Хайфа). До договор не се стига и Златков се прибира в България, продължавайки подготовка с „Миньор”.
През август 2011 година изненадващо напуска отбора на „Миньор” и само няколко дни след това подписва двегодишен договор със „Славия”. „Славия” привлече Даниел Златков!“ точно преди мача между двата отбора. Това предизвиква скандал между двата клуба, като „Миньор” обявяват, че състезателят е напуснал неправилно отбора, има действащ договор и няма право да подписва с друг клуб. От БФС обявяват договора за валиден, което води до още протести от страна на перничани.
Преди мача от пролетния дял на шампионата между „Славия” и „Миньор” собственикът на „Славия” Венцислав Стефанов обявява пред медиите, че Златков е получавал заплахи от страна на фенове на „Миньор”.

Ташко СУЛЬОТОВ