Продават за 7000 евро звездата на четири колела от „Оркестър без име”, съживена от Ани и Петър Емануилови от Петрич

Обявиха за продан култовия джип от мюзикъла „Оркестър без име”, реставриран от Ани и Петър Емануилови от Петрич.

Ани и Петър

Двамата върнаха към живота покритата с ръжда таратайка специално за спектакъла, а тя блесна като звезда на сцената на зала „Арена Армеец”.

Братът близнак на прословутия автомобил, с който музикантите от оркестъра обикалят Черноморието в търсене на големия пробив, е като прероден след намесата на Ани и Петър. Тази задача така вдъхновява семейството от Петрич и те откриват, че имат талант за ремонтиране на автомобила.

В момента колата ГАЗ-69 се продава в комплект със „Застава” за 7000 евро. Колите са изложени във фейсбук страницата „Ретро музей”, продавач е Марио Дончев.

Цената хвърли в шок автоманиаците. Момчил Начев се пошегува: „Някой иска да пробута руското чудо на техниката покрай Заставата ми се струва”.

Румен Костов е категоричен: „Марио Дончев може да формулира обявата си така „продавам две щайги”.

Симеон Иванов пък написа: „Откакто има група ретро и класически автомобили, всеки си продава старите коли, и то за някакви 7, 8, 9 или 10 000 евро. Това не са ретро коли, това са ръждясали коли, които искат скъп ремонт и поддръжка.”

Светослав Луканов сподели: „Автомобилът е ретро след определени години. В зависимост от възрастта си попада в определени класове, друг въпрос е дали е възстановен добре, или не.”

 „Това не са ретро автомобили, особено за тази цена. Тя е абсурдна. Ретро означава да е с пълен, оригинален ремонт навсякъде, двигател, кутия, калници, фарове, салон нов оригинален и т.н.”, философства Симеон Иванов.

Тихомир Камарачев обобщи коментарите: „Приличате ми на лисицата, която като не могла да стигне гроздето, решила, че е кисело. Много големи разбирачи сте, я ходете да си купите голф, от него разбирате. Човекът си е обявил цената, а вие се опитвате да я направите международен фестивал.”