Ст. Танев, учителката В. Манева и семейството на Е. Спасова изринаха 10 чувала боклук от стълбите към Ловния дом в Дупница

Инициативата беше на фотографа Александър Попов, даже изметохме, сега е ред на общината да сложи кофи за боклук, каза Спасова, която призовава други дупничани да довършат започнатото

Група дупничани изринаха боклуците, заринали стълбите към емблематичния за града Ловен дом. Потресаващата гледка на стълбите, които се намират над любимата на дупничани Градска градина, будеше негодуванието на всички. Все пък фотографът Александър Попов не издържа, събра бойна бригада и взе нещата в свои ръце.

„Инициативата поде фотографът Станислав Тенев. Той предложи да чистим, отзовахме се трима – аз, Станислав Тенев, моята съседка Венета Манева, която е дългогодишен учител в ОУ ‘”Евлоги Георгиев”, и двете ми деца Ади и Вики”, каза за „Вяра” Ева Спасова. Тя разкри, че са събрали над десет чувала боклуци от храстите около стълбите, а след оборката са започнали метене. „Това беше ден първи.

Чувалите оставихме при стълбите и на следващия ден ги нямаше, което означава, че камионите на чистотата са ги иззели. На втория ден по инициатива на едното

ми дете и внучето на Венета Манева Криси изметохме още един участък от стълбите. Има още за довършване, но то е много по-леко и се надяваме, че този път друг съвестен дупничанин ще се включи.

От общината се надяваме да осигурят кошчета по стълбите и два-три пъти в месеца да се минава да се мете. Сега ще е лесно, защото е изчистено и трябва само да се поддържа”, обобщи  Спасова.

След намесата всички боклуци около стълбите са събрани, стърчащите клони са орязани, пътеката е изметена наполовина. Работата по нея обаче се оказала тежка, понеже има доста компост от нападали листа, който трябва да се разрови и след това измете настрани. „Хубавото е, че това е биологична тор и няма нужда от чували, слагахме в тревата до стълбите. Мисля, че доволно работа свършихме”, споделят работягите.

„Бъдете благословени”, пожела Иванка Георгиева.
„Браво, браво! А аз разчитам на добросъвестността на гражданите да не замърсяват пътеката в този случай, а по принцип природата, а да хвърлят отпадъците в определените за това място места! Не е трудно!”, каза Красимира Димитрова.