За  2 604 000 лв. продават общинския плаж в Кюстендил, цената му рухна с половин милион

Външният плувен басейн

Теренът на общинския плаж в Кюстендил ще бъдат предложени отново за приватизация.

Входът погледнат отвътре с обособените съблекални

Това съобщи на пресконференция председателят на Общински съвет- Кюстендил Михаела Крумова, на днешната пресконференция. Предложението е включено в предварителния дневен ред за заседанието на ОС, което е насрочено за 26 юли от 14.00 часа в залата на общинския хотел „Кюстендил”. Заради започналият ремонт в сградата на кметството, съветниците ще заседават в хотела.

Новата приватизационна оценка е 2 604 000 лв., след като последната такава бе в размер на 3 045 000 лв. от февруари 2016 г., но тогава желаещи за закупуване, така и не се появиха.

Останалото от хотелската сграда

„Предходната приватизация беше от месец февруари 2016 година, но на процедурата по приватизация не се яви нито един кандидат, съответно тя не се проведе. Сега стартира нова процедура, като приватизационната оценка е 2 604 000 лева. Предишната оценка беше 3 045 000 лева. Стъпката за наддаване е в размер на 50 000 лева. След приемане на решението, следва срок за неговото обжалване. След това процедурата трябва да бъде обявена в Държавен вестник, а след това започват да текат сроковете. В срок от 15 дни, след обнародването ще започне закупуването на тръжната документация. Предложенията за участие в търга се подават до 20 дни, след обнародването, а самият търг се провежда на 21 ден от обнародването в държавен вестник. Приватизационната сделка включва терена и наличните сгради”, каза Михаела Крумова.

Площта на обекта, която е предвидена за продажба е 32 101 кв. м. Включва външен басейн с олимпийски размери, две кортови игрища, хотелска сграда на два етажа, с прилежащо заведение, както и детски басейн. До него се намира сграда със закрит плувен басейн с 6 коридора и дължина 25 м, както и спортна зала, съблекални и зала за фитнес. Всички те към днешна дата са разбити, разграбени и картината е доста потресаваща.

Краси Ценкова