Съветниците от ГЕРБ подхлъзнаха Костадинов за училищната му реформа, лидерът на ОДБ се разсърди като дете: Подавам оставка

Костадин Костадинов напусна залата, разговаря с Юлиян Бараков от ГЕРБ.

Най- голямата уста в Общинския съвет на Дупница Костадин Костадинов се закани да замлъкне, след като Общинският съвет не прие предложената от него образователна реформа.

Председателят Емил Гущеров и лидерът на БДЦ Емил Христов.

Костадинов беше бламиран и изкаран извън кожата си от гняв от общинските съветници на ГЕРБ, които задраскаха труда на живота му. Той се беше трудил усърдно, за да препоръча на кмета да въведе централизиран прием в първи клас, централизирано пътуване на учениците по училищата, разпръскване на ромите по школата на Дупница, прехвърляне на държавните училища към общината, без те самите да искат това и други подобни идеи.

Йордан Димитров, Йордан Йорданов от ГЕРБ и Пламен Соколов.

Оказа се, че само 14 съветници го подкрепиха, а му бяха нужни 17. Докладната му беше отхвърлена. Като видя резултатите, Костадинов си взе документите и с гневен тон се разпореди с дясната си ръка Георги Георгиев, лидер на СДС, да напусне веднага залата с него. Третият от групата Иван Раков предвидливо се беше изнизал минути преди Костадинов да пламне.

По време на дебата Костадинов се нахвърли над съветника Златко Славев, който направи на пух и прах реформата му. Лидерът на ОДБ му напомни, че днес е Илинден и който работи, има опасност гръм да го удари. Гръм обаче удари само Костадинов.

Съветниците на ГЕРБ напуснаха залата в индианска нишка, докато Костадинов държеше реч и го оставиха като риба на сухо. И останалите общински съветници гласуваха неубедително. Асен Пилев от ГЕРБ беше против, Даниела Симова и Емил Гущеров бяха за. БСП също гласува шарено, Станислав Павлов и Ивайло Петров гласуваха с въздържал се, докато останалите Георги Пехливански и Асен Илиев бяха за реформата. Златко Славев напусна.

Без да има право Костадинов да вземе думата, той  прегази председателя Гущеров и правилника за работа на Общинския съвет и обяви, че от този момент подава оставка като председател на Икономическата комисия, а скоро и от Общинския съвет, видимо ядосан и разсърден, че е бламиран от ГЕРБ.

Всичко това се разигра минути преди края на днешната сесия. С напускането си от залата, Костадинов и съветниците му Иван Раков и Георги Гергиев, целеше да провали заседанието на Общинския съвет, като го остави без кворум. Така лидерът на ОДБ реши да покаже собствената си значимост като фактор в този град. Това обаче не се случи, сесията продължи, групата с участието на БСП, БДЦ, екскметът Пламен Соколов, съпартийката му Виолета Зашева и независимия Иван Танев, останаха в залата. Така и последната точка от дневния ред беше приета, а радостен, председателят Емил Гущеров пожела на всички щастливо лято.

Запознати с привичките на работа на Костадинов очакват той да се отметне от думите си и да се завърне, като забрави писмено да подаде оставка, въпреки че на всеослушание обяви намерението си. Възможно е да се повтори циркът и драмите с подаването на оставки и отказът от тяхното приемане в зала.  Никой не очаква Костадинов да изпусне благата служба, която си  е извоювал. Неговото име се спряга като подизпълнител на почти всички обекти в общината. Съпругата му работи в общинска администрация, майка му също беше там преди да се пенсионира.