Генерал Атанас Атанасов, Христо Иванов, Иво Прокопиев вдигат мерника на Бойко Борисов от банкет на Боровец

Лидерите на обединение “Демократична България” вдигнаха мерника на премиера Бойко Борисов и подгряха старта на новия политически проект, зад който стоят олигархът Иво Прокопиев и проваленият банкер Цветан Василев, с банкет в Боровец днес. “Сбирката се провежда в пълна секретност, целят се в правителството, още от сега си раздават постове, говорят за предсрочни избори”, твърдят странични наблюдатели. В курорта са лидерите на трите партии “Да, България”, “Демократи за силна България”, и “Зелените”. “Христо Иванов се е променил до неузнаваемост, надебелял е поне с 20 кг., или е от лакомия, или има здравословен проблем. Менторът им Иван Костов го няма, няма го и неуспешният им кандидат – президент Трайчо Трайков. Радан Кънев присъства. Чухме, че и Иво Прокопиев е бил, но не го видяхме. Тук е генерал Атанас Атанасов, който най- много говори, той всичко знае и дава пояснения.” – коментират самоковци пред ВЯРА и добавиха, че генерал Атанас Атанасов е настоявал много за привличане на „авторитетни опозиционни политици и личности”. Днес старите играчи си направиха снимка за спомен и я качиха във фейса. Радън Кънев веднага реагира с коментар: “Първа изнесена среща на екипа за управленска алтернатива на Демократична България. Има какво да се желае, в т.ч от банкетната култура. Но началото е позитивно.”

В Дупница проектът им претърпя пълен провал, а лидерът на “Да, България” е осъден за обида, заради публично разпространени клеветнически твърдения срещу заместник областният управител на Кюстендил Матей Попниколов. Съдия Ели Скоклева призна за виновен Любомир Авджийски, а кариерата му угасна напълно.

В Самоков коалицията има силни личности, които обаче разобличават местната власт твърде неубедително.

Както ВЯРА писа през 2016, зад скъпите семинари и проекти на коалицията стоят американски фондации.

САЩ подари почти 1,2 млн. лв. на неправителствена организация на екминистър от коалиционното правителство на Бойко Борисов – Христо Иванов. Българският институт за правни инициативи на подалия оставка министър на правосъдието Христо Иванов получава 1 184 760 лв. от прословутата американска фондация “Америка за България”. Грантът в област “Гражданско общество и демократични институции” е одобрен в началото на юли.

Крупната сума ще подкрепя програмите на НПО-ото на Христо Иванов: „Инициатива за прозрачни съдебни назначения“ и „Мрежа на американските съдии за България“. Настоящите амбиции на провалилия се министър, който си тръгна от изпълнителната власт след неуспеха си с т.нар. “съдебна реформа”, е да оценява професионализма на кандидати за ръководни постове в съдебната система. Мрежата на американските съдии за България ще популяризира американски практики за управление на съда чрез пряко общуване между американски съдии и българските им колеги. “Програмата ще насърчи появата на общност от правни професионалисти, които обсъждат проблеми и обменят опит за напредък към публично отчетна и ефективна съдебна система”, уверяват от “Америка за България”.

Още по темата четете ТУК