Пламна сметището край Кочериново! Полицейският говорител К. Табачка: Пожарът е ограничен, гасиха го 2 екипа

Пожарът край Кочериново е ограничен още миналата вечер и не се разраства, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Катя Табачка

Осигурено е било и дежурство от служители на противопожарната служба. Няма опасност за населението, допълниха от полицията.

Предполага се, че причината за пожара е самозапалване. Сметището на община Кочериново се намира край кръговото кръстовище на автомагистрала “Струма”, при разклона за село Бараково и Рилския манастир. Пожарът на сметището се случва за пореден път, казаха местни.

Сметището не се използва. За потушаването на пожара на място около 10 ч. дойдоха два противопожарни екипа, които започнаха отново да гасят. Заради изхвърлените в сметището гуми димът е гъст и черен. Трактор прокара просеки, за да ограничи евентуални щети към съседните ниви.

Припомняме, че в петък вечер пламна сметището за строителни отпадъци край благоевградския квартал „Изгрев“. Макар че се намира на кюстендилска територия, горящото сметище обгазява намиращия са на 4 км Благоевград и селата западно от р. Струма.